Eυρωπαϊκές αγορές: Ήπια άνοδος με το βλέμμα στην έξαρση της πανδημίας

Ανοδικά κινoύνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τετάρτη, εν μέσω ανησυχίας των επενδυτών που παρακολουθούν με αγωνία την έξαρση της πανδημίας καθώς και τα οικονομικά στοιχεία που βγαίνουν από την ευρωζώνη.

Καθώς αυξάνονται τα κρούσματα του κορωνοϊού, όλο και περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες αποφασίζουν να επιβάλλουν αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα και μερικά lockdowns για να βάλουν «φρένο» στην έξαρση των μολύνσεων.

Η Γερμανία αναμένεται να λάβει σήμερα απόφαση για αυστηρότερα μέτρα, την ώρα που η Γαλλία κατέγραψε περισσότερες

από 30.000 νέα ημερήσια κρούσματα για πρώτη φορά από τον Αύγουστο.

Οι επενδυτές αφομοιώνουν επίσης τα στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη, η οποία εμφάνισε απρόσμενη άνοδο τον Νοέμβριο. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του IHS Markit, σύνθετος PMI σκαρφάλωσε τον Νοέμβριο στις 55,8 μονάδες, από 54,2 τον Οκτώβριο, ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών για υποχώρηση του δείκτη στις 53,2 μονάδες.

Όμως η αισιοδοξία για το άμεσο μέλλον της οικονομικής δραστηριότητας μειώθηκε, εν μέσω του νέου κύματος της Covid-19 και της εκτίναξης των τιμών.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,2% υψηλότερα, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου ενισχύεται κατά 0,2%, κατά 0,2% και ο δείκτης CAC του Παρισιού, ενώ ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης ανεβαίνει κατά 0,04%.

Διαβάστε ακόμη:

ΜΙΝΙΟΝ: Ο δύσκολος δρόμος μέχρι την πώληση στην Dimand και το project αναγέννησης αξίας άνω των 50 εκατ.

«Πανδημία ανεμβολίαστων» στην Ευρώπη – Εφιαλτική πρόβλεψη για επιπλέον 700.000 νεκρούς

ΔΕΗ: Μέγα διαγωνισμός για το lifting 146 καταστημάτων σε όλη τη χώρα

Keywords
Τυχαία Θέματα