Dudley (BP): Νο1 απειλή για την παγκόσμια αγορά πετρελαίου η Βενεζουέλα

Παρά την αστάθεια που επικρατεί στη Μέση Ανατολή, το μεγαλύτερο ρίσκο για τη βιομηχανία πετρελαίου είναι η Βενεζουέλα, δήλωσε μιλώντας στο CNBC ο CEO της ΒΡ.

«Νομίζω ότι ο περισσότερος κόσμος θα έλεγε ότι μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η περιοχή του Κόλπου. Εγώ θα έλεγα ότι είναι η Βενεζουέλα», ανέφερε ο Bob Dudley, από το Αμπού Ντάμπι όπου βρίσκεται

για το Συνέδριο Πετρελαίου, όταν ρωτήθηκε για τη γεωπολιτική κατάσταση σε σχέση με τον πετρελαϊκό κλάδο

«Νομίζω ότι η Βενεζουέλα είναι αντιμέτωπη με οικονομικά βάρη και αυτό είναι κάτι πολύ δύσκολο», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα η Βενεζουέλα που είναι και μέλος του ΟΠΕΚ και μια από τις μεγαλύτερες χώρες παραγωγής πετρελαίου, ξεκινά γύρο συνομιλιών για την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους της με ξένους επενδυτές. Αν ο πρόεδρος Μαδούρο δεν πετύχει κάτι στις διαπραγματεύσεις, τότε η χώρα κινδυνεύει άμεσα με πιστωτικό γεγονός.

Σύμφωνα με το Reuters, ο πρόεδρος Μαδούρο δήλωσε την Κυριακή ότι «η Βενεζουέλα δεν θα χρεοκοπήσει ποτέ» και ότι η χώρα έχει καθαρή στρατηγική – να επαναδιαπραγματευτεί και να αναχρηματοδοτήσει το ξένο χρέος.

Η Βενεζουέλα έχει στόχο την αναδιάρθρωση χρέους ύψους 60 δισ. δολ. σε ομόλογα. Το Καράκας προσπαθεί να αναχρηματοδοτήσει το χρέος γιατί οι αμερικανικές τράπεζες δεν μπορούν να αγοράσουν νέα ομόλογα Βενεζουέλας, εξαιτίας των κυρώσεων που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα