Dimon: Ανόητος όποιος κάνει trading με bitcoin – Είναι απάτη!

Κεραυνούς εξαπέλυσε ο CEO της JPMorgan Chase & Co., Jamie Dimon, κατά του ψηφιακού νομίσματος bitcoin, λέγοντας, μεταξύ πολλών άλλων, ότι είναι μια καλή επιλογή για δολοφόνους και εμπόρους ναρκωτικών!

Δήλωσε δε ότι θα απέλυε αμέσως όποιον υπάλληλό του έκανε trading με bitcoin με το αιτιολογικό ότι «είναι ηλίθιος». Παράλληλα, πρόσθεσε «είναι και ενάντια στους κανόνες μας».

Το κρυπτονόμισμα δεν θα έχει καλή κατάληξη, είπε σε διάσκεψη

με επενδυτές στη Νέα Υόρκη και προειδοποίησε ότι είναι μια φούσκα που θα σκάσει κάποια στιγμή. «Πρόκειται για απάτη, χειρότερη από την ιστορία με τους βολβούς τουλίπας», πρόσθεσε αναφερόμενος στη μανία που είχε ξεσπάσει κατά τον 17ο αιώνα στην Ολλανδία, όταν κάποιοι καιροσκόποι είχαν οδηγήσει τις τιμές των ουσιαστικά άχρηστων βολβών σε δυσθεώρητα ύψη. Στη συνέχεια κατέρρευσαν.

Το Βitcoin το τελευταίο διάστημα έχει σημειώσει άνοδο, λόγω της μεγαλύτερης αποδοχής της τεχνολογίας blockchain που στηρίζει τη μέθοδο ανταλλαγής και την αισιοδοξία ότι οι ταχύτεροι χρόνοι συναλλαγών θα ενθαρρύνουν την ευρύτερη χρήση του κρυπτονομίσματος.

Αρχικά η τιμή του Bitcoin υποχώρησε μετά τα σχόλια του Dimon, έως και κατά 2,7%, στη συνέχεια όμως ανέκαμψαν.

Όπως είπε ο Dimon, είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικός με ένα νόμισμα που δεν υπόκειται σε επίβλεψη από το κράτος. «Είδατε ότι στην Κίνα,η κυβέρνηση θέλει να ασκεί έλεγχο στην παροχή χρήματος».

Είπε ωστόσο ότι δεν είναι κατά της τεχνολογίας blockchain, την οποία χαρακτήρισε χρήσιμη.

«Αν ήσαστε στη Βενεζουέλα ή στο Εκουαδόρ ή στη Βόρεια Κορέα, αν ήσαστε έμπορος ναρκωτικών, φονιάς ή κάτι τέτοιο, θα ωφελούσασταν περισσότερο από το bitcoin παρά από το δολάριο», είπε, για να προσθέσει πάντως ότι και η κόρη του έχει αγοράσει μερικά bitcoin. Εξάλλου, πρόσθεσε, χρειάζεται να υπάρχει μια αγορά και γι' αυτά, θα πρέπει να είναι όμως περιορισμέν

Keywords
Τυχαία Θέματα