David O' Brien: Οταν η Ryanair τα λέει... έξω από τα δόντια

Της Στεφανίας Σούκη

«Η ελληνική κυβέρνηση και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού δε διστάζει να εγκρίνει κονδύλι ύψους 2,4 εκατ. ευρώ για συνδιαφήμιση με την ΤUΙ, η οποία θα φέρει τουρίστες "μαζικού τουρισμού" στην Ελλάδα. Από την άλλη, δεν είναι διατεθειμένη να συζητήσει εκπτώσεις στις χρεώσεις αεροδρομίων και κίνητρα με σκοπό την αύξηση της τουριστικής κίνησης εκτός της υψηλής τουριστικής σεζόν, όπως είχαμε ζητήσει για δρομολόγια π.χ. μέσα

στο Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο».

Η δήλωση ανήκει στον David O' Brien, εμπορικό διευθυντή της Ryanair, η οποία μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια σε ιδιαίτερα... επιθετικά λόγια, αλλά και πράξεις, αν κρίνει κανείς και από τις χθεσινές ανακοινώσεις περί μείωσης της παρουσίας της στην αγορά της Αθήνας το καλοκαίρι του 2017 και τον επόμενο χειμώνα, εν μέσω μάλιστα της συνεχιζόμενης ανόδου του τουρισμού της πρωτεύουσας και συνολικά του προορισμού "Ελλάδα" για το καλοκαίρι του 2017.

Τώρα, ο κ. Ο' Brien δεν διστάζει να τα βάλει ανοικτά με τους... Γερμανούς της TUI, μετά τους... Γερμανούς της Fraport στη διαχείριση της οποίας θα οδεύσουν, ως γνωστόν, από τον ερχόμενο Μάρτιο (σ.σ. με σημαντικές καθυστερήσεις) στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια. «Οι συνεργασίες με τους μεγάλους tour operators φέρνουν μαζικό τουρισμό, που μένει στα ξενοδοχεία και δεν ξοδεύει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. O' Brien, προσθέτοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση προτιμά «να πληρώνουν παραπάνω οι αεροπορικές που φέρνουν τουρίστες όλων των κατηγοριών».

Υπενθυμίζεται εδώ ότι πέρυσι, στις αρχές της χρονιάς, ο ΕΟΤ ενέκρινε πρόταση του τουριστικού οργανισμού της ΤUI για την υλοποίηση κοινού προγράμματος προώθησης και προβολής της χώρας σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές, με οικονομική συμμετοχή του ΕΟΤ 1,2 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα