Daimler: Πτώση στα κέρδη γ' τριμήνου λόγω ντίζελ

Υποχώρησαν το γ' τρίμηνο τα λειτουργικά κέρδη της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Daimler, καθώς το κόστος κατασκευής των αυτοκινήτων με κινητήρες ντίζελ αλλά και άλλες έκτακτες χρεώσεις, όπως οι ανακλήσεις οχημάτων, αντιστάθμισαν την αύξηση των πωλήσεων που κινήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ.

Τα κέρδη προ τόκων και φόρων (EBIT) έκαναν βουτιά 14% στα 3,46 δισ. ευρώ κατά το γ' τρίμηνο, ελαφρώς χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών που τα τοποθετούσαν στα 3,5 δισ. ευρώ..

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 2,18 δισ. ευρώ την εξεταζόμενη περίοδο από 2,60 δισ. ευρώ το αντίστοιχο

περυσινό τρίμηνο,

Παράλληλα, τα έσοδα ξεπέρασαν τις προσδοκίες, ανερχόμενα σε 40,81 δισ. ευρώ από 38,60 δισ. ευρώ, έναντι πρόβλεψης για 40,64 δισ. ευρώ.

Οι πωλήσεις γ' τριμήνου αυξήθηκαν κατά 7,9% στα 573.026 μοντέλα, λόγω της ισχυρής ζήτησης για σπορ οχήματα όπως το GLA, το GLC και η E-Class.

Η Daimler, στην οποία ανήκει το εμπορικό σήμα πολυτελών αυτοκινήτων της Mercedes-Benz, επιβεβαίωσε το guidance της για το 2017. Η εταιρεία αναμένει σημαντική αύξηση των εσόδων και αύξηση των EBIT στις περισσότερες μονάδες, κάνοντας ωστόσο για μικρή πτώση στα λεωφορεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα