Credit Swiss: Δικαιώνεται η στρατηγική του CEO, σε δύσκολους καιρούς

Ενώ η Credit Suisse Group AG δεν ήταν απρόσβλητη από την πτώση του εμπορικού ισοζυγίου του τρίτου τριμήνου, ο διευθύνων σύμβουλος Tidjane Thiam, πρόσωπο- κλειδί για τη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων, οδήγησε τα assets σε επίπεδα ρεκόρ, καθώς η τράπεζα προέβλεπε συνεχιζόμενη ισχυρή απόδοση.

Ο Thiam μετατοπίζει την τράπεζα από πιο ασταθή πολιτική συναλλαγών, σε πιο ήρεμη διαχείριση

χρημάτων για τους πλουσιότερους στον κόσμο επιχειρηματίες, εστιάζοντας σε εκείνους που θα έχουν ανάγκη από επενδυτικές συμβουλές σε συνδυασμό με εταιρικές συμβουλευτικές και trading υπηρεσίες.

Η στρατηγική αλλαγή, ωστόσο, περιπλέκεται από την πίεση που ασκούν οι επενδυτές πάνω στην κεφαλαιακή κατάσταση της τράπεζας και από έναν τοπικό ακτιβιστή ο οποίος δήλωσε ότι η τράπεζα θα πρέπει να διαλυθεί.

Η στρατηγική αυτή, τώρα αποδίδει: η διαχείριση της περιουσίας της τράπεζας πρόσθεσε 10,4 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα (10,4 δισεκατομμύρια δολάρια) νέων καθαρών περιουσιακών στοιχείων, που σημαίνει αύξηση 8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και άνοδος του συνολικού ενεργητικού υπό διαχείριση στα επίπεδα ρεκόρ των 751 δισεκατομμυρίων φράγκων. Τα καθαρά έσοδα ήταν 244 εκατομμύρια φράγκα, σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις για κέρδη 200 εκατομμυρίων φράγκων σε έρευνα του Bloomberg με επτά αναλυτές. Τα έσοδα ήταν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ η τράπεζα δήλωσε ότι είναι "σίγουρη" για την επίτευξη των στόχων εξοικονόμησης κόστους φέτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα