Cosco: Μέσω Σλοβενίας και Σκοπίων προωθεί τα εμπορεύματα στην Ευρώπη λόγω ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Του Μηνά Τσαμόπουλου

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ συνεχίζονται για τέταρτη εβδομάδα. Προκαλούν έμφραγμα στα εμπορευματικές μεταφορές, πλήττουν την εικόνα της Ελλάδας ακόμη περισσότερο στο εξωτερικό αποθαρρύνοντας ενδεχόμενες επενδύσεις ενώ έχουν πληγώσει σοβαρότατα τις σχέσεις με την Κίνα αφού η COSCO αναζητά και έχει βρει εναλλακτικές οδούς για να προωθεί τα εμπορεύματα προς την κεντρική Ευρώπη

αφού λόγω της απεργίας το λιμάνι του Πειραιά έχει καταστεί στην ουσία ανενεργό.

Οι Κινέζοι, σύμφωνα με πληροφορίες είναι σε συζητήσεις με την κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων των πΓΔΜ δημιουργώντας ετήσιο τζίρο 5 εκατομμυρίων τα οποία θα χάσει η Ελλάδα.

Παράλληλα υπάρχουν σκέψεις να η Cosco θα εγκαταστήσει logistics.

Επίσης η κινεζική εταιρεία έχει θέσει σε εφαρμογή σχέδιο που υλοποίησε από την περίοδο της Ειδομένης όταν και οι πρόσφυγες είχαν καταλάβει τις σιδηροδρομικές γραμμές.
Ειδικότερα μεταφέρει το 50% των εμπορευματοκιβωτίων που προέρχονται από την Ασία με προορισμό την κεντρική Ευρώπη στο λιμάνι Κόπερ της Σλοβενίας.

Το άλλο 50% μεταφέρεται με φορτηγά στον συνοριακό σταθμό της Ειδομένης από όπου και φορτώνεται στους σιδηροδρόμους των Σκοπίων για να προωθηθούν στην Κεντρική Ευρώπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα