Commerzbank: Επιστροφή στην κερδοφορία το β' τρίμηνο του 2018

Η γερμανική τράπεζα Commerzbank ξεπέρασε τις προσδοκίες της αγοράς πετυχαίνοντας με κέρδη κατά το β' του έτους που ανήλθαν στα 272 εκατομμύρια ευρώ, έναντι εκτιμήσεων για 277 εκατ. ευρώ.

Στο αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι είχε καταγράψει ζημιές 640 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στο β΄ τρίμηνο στα 2,2 δισ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν στα 389 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα 179 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.

Η τράπεζα

δεσμεύτηκε να συνεχίσει τις πληρωμές μερισμάτων κατά την τρέχουσα χρήση. Η τράπεζα ανέφερε επίσης ελαφρώς υψηλότερα λειτουργικά έξοδα κατά την ίδια περίοδο, εν μέρει λόγω των επιπλέον κανονιστικών κοστών και των επενδύσεων. Το επίπεδο των δαπανών ανήλθε σε 1,75 δισ. ευρώ, έναντι 1,72 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.

«Ο στόχος μας για κόστος ύψους 6,5 δισ. ευρώ για το 2020 παραμένει αμετάβλητος. Λόγω των επενδυτικών δραστηριοτήτων, των κανονιστικών εισφορών και του κόστους των έργων, τροποποιήσαμε ελαφρά τον στόχο κόστους για ολόκληρο το έτος 2018 στα 7,1 δισ.», δήλωσε ο Stephan Engels, CFO της Commerzbank.

Οι προβλέψεις για επισφαλή δάνεια διαμορφώθηκαν στα 84 εκατ. ευρώ. Παράλληλα τράπεζα προσάρμοσε ελαφρώς τις εκτιμήσεις για το 2018, και ανακοίνωσε πως αναμένει υψηλότερα επαναλαμβανόμενα κέρδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα