Beta Sec.: Θετική για ΟΠΑΠ η κατάργηση του φόρου ανά στήλη

Ως θετική, αναφορικά με τα οικονομικά μεγέθη του ΟΠΑΠ, θεωρεί η Beta Securities την κατάργηση του φόρου των 0,05 ευρώ ανά στήλη και την αντικατάστασή του με φορολόγηση 35% των μεικτών εσόδων του Οργανισμού, από 30% που ήταν πριν.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, στο πρώτο της σχόλιο μετά την κατάθεση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου, το 2015 τα μεικτά κέρδη του ΟΠΑΠ ήταν 1,4 δισ. ευρώ. Με βάση το νέο

φορολογικό καθεστώς το «κόστος» για τον όμιλο θα φθάσει στα 70 εκατ. ευρώ, ενώ εάν ίσχυε η φορολόγηση ανά στήλη το κόστος θα διαμορφώνονταν στα 210 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα εκτιμάται ότι ο ΟΠΑΠ θα «μεταφέρει» μέρος του νέου βάρους, εφαρμόζοντας πρόγραμμα μείωσης του κόστους (σε marketing, υπηρεσίες τεχνολογίας πληροφορικής αλλά και στο κόστος του υπάρχοντος δικτύου).

Προστίθεται ακόμη ότι η επιβολή φορολογίας σε όλες τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών μέσω διαδικτύου, θα ασκήσει πιέσεις και στους ανταγωνιστές του ΟΠΑΠ, γεγονός που μπορεί να καταστήσει τον όμιλο περισσότερο ελκυστική επενδυτική επιλογή.

Αναφορικά με τα μεγέθη του ΟΠΑΠ, η Beta Sec., εκτιμά ότι τα κέρδη φέτος θα φθάσουν στα 180 εκατ. ευρώ, χωρίς σε αυτά να συνυπολογίζεται η συνεισφορά από τα VLTs.

Keywords
Τυχαία Θέματα