Barclays: Βάζει «λουκέτο» στη μονάδα της στην Αφρική

Χαμηλότερα των εκτιμήσεων διαμορφώθηκαν τα κέρδη δ' τριμήνου της Barclays, τριμηνο που ωστόσο σηματοδότησε την επιστροφή της τράπεζας στην κερδοφορία. Συγκεκριμένα, τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 330 εκατ. στερλίνες, έναντι ζημιάς 2,1 δισ. στερλινών έναν χρόνο πριν. Τα προσαρμοσμένα προ φόρων κέρδη αυξήθηκαν σε 284 εκατ. στερλίνες, έναντι της μέση εκτίμησης των αναλυτών για 646 εκατ. στερλίνες.

Τα αποτελέσματα σηματοδοτούν και την ολοκλήρωση του πρώτου έτους του Jes Staley στη θέση του CEO

της βρετανικής τράπεζας. Ένα έτος δύσκολο, καθώς βρέθηκε αντιμέτωπος με αιτήματα για ριζική συρρίκνωση ή και απόσχιση του επενδυτικού τομέα της τράπεζας, δεσμευόμενος παράλληλα να βάλει ένα τέλος στα σκάνδαλα και να βοηθήσει στην ανάκαμψη των εσόδων από συναλλαγές. Ο ίδιος επέλεξε, αντ' αυτών, να προχωρήσει στην πώληση της μονάδας μη βασικών δραστηριοτήτων της Barclays στην Αφρική, στην οποία, αντιθέτως, έδινε προτεραιότητα ο προκάτοχός του, Antony Jenkins. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, αποφασίστηκε το κλείσιμο της μονάδας που στεγάζει τα ανεπιθύμητα στοιχεία ενεργητικού, έξι μήνες νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Σύμφωνα με τον Staley η επιτάχυνση του «λουκέτου» αποτελεί σημείο – κλειδί για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της Barclays. Εξάλλου, όπως είπε, το 2017 θα είναι το έτος που η Barclays θα εξομαλυνθεί μετά από χρόνια συνεχών αναδιαρθρώσεων. «Είμαστε τώρα λίγους μήνες πριν από την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης της Barclays, είπε χαρακτηριστικά.

Τα έσοδα σταθερού εισοδήματος αυξήθηκαν κατά 33% στα 766 εκατ. στερλίνες, την ώρα που οι πέντε μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες σημείωσαν συνολική άνοδο 43%.

Keywords
Τυχαία Θέματα