Bank of Ireland: Ελαφρώς μειωμένα τα προ φόρων κέρδη για το α' εξάμηνο

Προ φόρων κέρδη 454 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η Bank of Ireland για το α' εξάμηνο του έτους, μειωμένα κατά 1% έναντι των 460 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι, λόγω του κόστους που συνδέεται με το πρόγραμμα αναδιοργάνωσης. Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε, επανέγραψε στον ισολογισμό της δάνεια περίπου 81 εκατ. ευρώ δανείων που είχαν απομειωθεί παλαιότερα καθώς η τράπεζα επωφελήθηκε αφενός από το πρόγραμμα περιστολής του κόστος και

αφετέρου τη βελτίωση της οικονομίας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, η τράπεζα σημείωσε επαναλαμβανόμενα κέρδη 500 εκατ. ευρώ, ενώ τα προσαρμοσμένα λειτουργικά έξοδα υποχώρησαν κατά 3% στα 933 εκατ. ευρώ. Τα συνολικά έσοδα ανήλθαν σε 1,4 δισ. ευρώ για το α' εξάμηνο από 1,5 δισ. ευρώ έναν χρόνο πριν.

Η Bank of Ireland τόνισε ότι το καθαρό χαρτοφυλάκιο δανείων αυξήθηκε κατά 500 εκατ. ευρώ στα 76,60 δισ. ευρώ και ο νέος δανεισμός αυξήθηκε 16% στα 7,70 δισ. ευρώ.

Τέλος, ανέλαβε μη δομικές χρεώσεις 46 εκατ. ευρώ, που σχετίζονται κυρίως με κόστη σχετικά με το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης. Η Investec είχε εκτιμήσει πρόσφατα ότι η τράπεζα ενδέχεται να περικόψει ως και 2.200 θέσεις εργασίας στο πλαίσιο του πλάνου περιστολής δαπανών.

Keywords
Τυχαία Θέματα