Aπώλειες για την Wall Street με οδηγό τον τεχνολογικό τομέα

Στον απόηχο της απόφασης της Google να αποκλείσει τη Huawei από τις μελλοντικές αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος Android κινήθηκε και η Wall Street με τους δείκτες της πάντως να σημειώνουν ηπιότερες απώλειες σε σύγκριση με εκείνους των Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων.

Σημειώνεται ότι η απόφαση της Google θα εμποδίσει τα νέα

«έξυπνα» κινητά τηλέφωνα της κινεζικής εταιρείας να έχουν πρόσβασης σε δημοφιλείς εφαρμογές της Google όπως το Google Play, το Gmail, το Chrome, το YouTube και το Google Maps.
Παράλληλα η απόφαση άσκησε πιέσεις σε όλο τον τεχνολογικό κλάδο με Apple (-3,3%), Microsoft (-1,3%), Alphabet (-2,2%), Netflix (-1,6%) και Facebook (-1,4%).

Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 84 μονάδες ή 0,33% στις 25.679 μονάδες. Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 19 μονάδες ή 0,67%, στις 2.840 μονάδες και ο Nasdaq Composite σημείωσε τις μεγαλύτερες απώλειες κατά 1,46%, στις 7.702 μονάδες .

Σημειώνεται ότι οι περιορισμοί, που συνιστούν άλλο ένα πλήγμα για τη Huawei, έρχονται μετά την απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να προσθέσει την προηγούμενη εβδομάδα την κινεζική εταιρεία στον κατάλογο των εταιρειών με τις οποίες οι αμερικανικές εταιρείες δεν μπορούν να συναλλάσσονται, εκτός κι έχουν ειδική άδεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα