Aπό Τρίτη πρόστιμα έως 30.000 ευρώ για Τέλη και ακινησία ΙΧ

Μέχρι σήμερα Δευτέρα 1η Μαρτίου πρέπει να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2021 και οι τελευταίοι από τους 1,2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες , αφού από αύριο Τρίτη η έκδοση των τελών θα κοστίζει το διπλάσιο από το κανονικό κόστος.

Για την ακρίβεια, οι επιλογές που συμφέρει να κάνουν οι ιδιοκτήτες  ΙΧ είναι δύο:

1.  Πληρώνουν σήμερα τα τέλη των ΙΧ, όπως θα έκαναν ως τον Δεκέμβριο εάν δεν είχε δοθεί παράταση με την απόφαση

του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου.

ΠΡΟΣΟΧΗ 1: πρέπει να εκτυπώσουν ξανά από το MyCAR της ΑΑΔΕ τα τέλη με την κανονική τιμή και ταυτότητα οφειλής. Αν έβγαλαν άλλη το σαββατοκύριακο με τα διπλά τέλη, αυτή η εκτύπωση δεν ισχύει αλλά χρειάζεται νέα. Αν πάλι όμως χάσουν τη διορία σήμερα και δοκιμάσουν να πληρώσουν από αύριο και μετά, τότε απαιτείται και πάλι νέα εκτύπωση, με τα διπλάσια τέλη από αυτά που δείχνει σήμερα το «σήμα» του 2021.

ΠΡΟΣΟΧΗ 2: Αν τυχόν πλήρωσαν από το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου (ή πληρώσουν σήμερα 1η Μαρτίου) τα τέλη κυκλοφορίας με τον κωδικό για τα διπλάσια τέλη σαν εκπρόθεσμα, τότε το ποσόν αυτό που κατέβαλαν θα τους επιστραφεί από την ΑΑΔΕ ως αχρεωστήτως καταβληθέν.

2.  Καταθέτουν σήμερα ηλεκτρονικά τις πινακίδες του οχήματός τους  και δεν πληρώνουν τέλη για το 2021. Με την απόφαση Βεσυρόπουλου, δόθηκε παράταση και για την κατάθεση πινακίδων έως σήμερα Δευτέρα 1η Μαρτίου.

Εάν οι ιδιοκτήτες ακολουθήσουν την δεύτερη λύση, μπορούν να ευελπιστούν πως σε 2-3 μήνες μπορεί το υπουργείο Οικονομικών να επανεργοποιήσει τα τέλη με το μήνα, όπως το 2020. Η επιλογή αυτή ενέχει και δύο σημεία που χρήζουν προσοχής:

1: Αν τυχόν καθυστερήσει ή τελικώς δεν αποφασίσει «τέλη με το μήνα» το υπουργείο Οικονομικών, αλλά χρειαστούν να κινήσουν το όχημά τους, θα αναγκαστούν να πληρώσουν τα τέλη στην κανονική τιμή τους για 12 μήνες.

2: Αν δηλώσουν ακινησία αλλά το όχημά τους εντοπιστεί να μην βρίσκεται στην διεύθυνση που έχουν δηλώσει στο MyCAR -ή και απλώς να έχει μετακινηθεί και να πάρκαρε αλλού και όχι στο ακριβές σημείο-  απειλούνται πρόστιμα 10.000 ή και 30.000 ευρώ σε περίπτωση υποτροπής.

Όσοι όμως, είτε από απρόθεση ή είτε από αμέλεια, ούτε θα πληρώσουν τα τέλη σήμερα, αλλά ούτε καταθέσουν και τις πινακίδες, δεν θα γλυτώσουν.  Αντιθέτως αναμένται να εντοπιστούν σε μελλοντική διασταύρωση και θα κληθούν τα πληρώσουν στο διπλάσιο από την ΑΑΔΕ, όπως μαζικά έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια.

Διαβάστε ακόμη

Μειώσεις ενοικίων: Προβλήματα «ερμηνείας» με τις υπεκμισθώσεις – Αλαλούμ με τα υποκαταστήματα

Οικογένεια Σαρακάκη: Με «μπουνάτσες» στη θάλασσα και «μποφόρια» στη στεριά

Τα νεύρα του Πρεμ, ο Γιώργος και ο Φωκίων, τα ξενοδοχεία στον Έλατο και στο Λουτράκι και ο νόμος που πάει για τα σκουπίδια

Keywords
Τυχαία Θέματα