Amber Rudd, το πολιτικό τέκνο της Μέι, τώρα ζητεί δεύτερο δημοψήφισμα για το brexit

Η υπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Amber Rudd πρότεινε ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit, το οποίο θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί, ουσιαστικά ακυρώνοντας τις θέσεις που εξέφρασε η πρωθυπουργός Theresa May, η οποία απέκλεισε αυτή την ιδέα.

Παρά το ότι τόνισε πως το δεύτερο δημοψήφισμα δεν είναι κάτι που επιδιώκει, η Rudd είπε σε

μια συνέντευξη στο κανάλι ITV ότι αν το Κοινοβούλιο αδυνατεί να συμφωνήσει σε ένα πακέτο συμφωνίας για το Brexit, ίσως (το δημοψήφισμα) είναι ο τρόπος για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο. Είπε επίσης ότι ευνοεί μια σειρά λεγόμενων "ενδεικτικών ψήφων" στο Κοινοβούλιο για να ελέγξει εάν υπάρχει πλειοψηφία των βουλευτών που προτιμούν διαφορετικές επιλογές για το Brexit.

"Δεν θέλω ψήφο των πολιτών ή δημοψήφισμα εν γένει, αλλά εάν το Κοινοβούλιο αποτύχει απολύτως να καταλήξει σε συναίνεση, βλέπω ότι θα υπάρξει ένα εύλογο επιχείρημα γι 'αυτό", δήλωσε η Rudd, υπουργός υπεύθυνη για τις συντάξεις, στην εκπομπή του ITP "Peston" που προβάλλεται αργά το βράδυ της Τετάρτης. "Είναι βέβαιο ότι οι βουλευτές θα βρουν το κέντρο βάρους στο Κοινοβούλιο και θα προσπαθήσουν να βρουν πού βρίσκεται η πλειοψηφία".

Το Κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου ξεκινάει τις διακοπές των Χριστουγέννων την Πέμπτη και δεν θα επιστρέψει σε εργασίες πριν από τις 7 Ιανουαρίου. Νωρίτερα αυτό το μήνα ανέβαλε την κοινοβουλευτική ψηφοφορία για το πακέτο συμφωνίας για το Brexit που η May διαπραγματεύθηκε επίμονα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, επειδή δεν είχε τις απαιτούμενες ψήφους. Αντ 'αυτού, δεσμεύτηκε να λάβει πρόσθετες διαβεβαιώσεις από το ευρωπαϊκό μπλοκ για τα πιο αμφισβητούμενα μέρη της συμφωνίας, προκειμένου να εξασφαλίσει την υποστήριξη της αποσχιστικής πτέρυγας του κόμματός της και των συμμάχων της κυβέρνησής της στο Δημοκρατικό Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα