AGI: Η περιφέρεια της ΕΕ θα υποφέρει εάν υπάρξει Brexit

Μία από τις κατηγορίες των assets που κινδυνεύουν από το σοκ ενός Brexit δεν εισακούει τις προειδοποιήσεις, σύμφωνα με στέλεχος της AGI.

Τα ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας υποτιμούν τα ρίσκα του Brexit, όπως ανέφερε ο Mike Riddell. Η απόδοση των 10ετών ιταλικών ομολόγων είχε premium 136 μονάδων βάσης σε σχέση με τα παρόμοια γερμανικά. Εάν η Βρετανία παραμείνει στο μπλοκ, το spread

μπορεί να μειωθεί σε 115 μονάδες βάσης, αλλά εάν υπάρξει Brexit, δεν υπάρχει "πλαφόν" στα πιθανά spread, όπως αναφέρει ο Riddell.

Τα ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας (Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία), ήδη αντιμετωπίζουν εμπόδια σε σχέση με τις εγχώριες ανησυχίες φερεγγυότητας, με την τραπεζική κρίση να μην έχει λυθεί στην Ιταλία, ενώ η Ισπανία ταρακουνάτε λόγω των δεύτερων εκλογών μέσα σε μόλις 6 μήνες.

Οι επιπτώσεις ενός Brexit θα επεκταθούν εκτός των συνόρων της Βρετανίας, σύμφωνα με την Fitch Ratings. Αν και η χώρα θα χρειαστεί να επωμιστεί την πλειονότητα του πλήγματος, ο οικονομικός αντίκτυπος στην υπόλοιπη Ευρώπη θα είναι εμφανής.

Keywords
Τυχαία Θέματα