4η στον κόσμο στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής η ομάδα του Pierce

Οι μαθητές της Γ' Λυκείου, μέλη του Ομίλου Ρομποτικής του Pierce, Μιχαήλ – Άγγελος Γκουβέλης, Γεώργιος Σαζακλής και Κυριάκος Στρατάκος εκπροσώπησαν τη χώρα μας και το Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην Ταϊλάνδη όπου κατέκτησαν την 4η θέση, έχοντας ήδη κατακτήσει την 1η θέση στον τελικό του Ελληνικού Διαγωνισμού της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO™ 2018.

Η World

Robot Olympiad WRO™ 2018 διεξήχθη από τις 16 έως τις 18 Νοεμβρίου 2018, στο Τσιάνγκ Μάι, στο βόρειο τμήμα της Ταϊλάνδης και αποτελεί μείζον παγκόσμιο γεγονός για την επιστήμη, την τεχνολογία, την καινοτομία και την εκπαίδευση. Παιδιά και νέοι από 60 χώρες του κόσμου έδωσαν ραντεβού για να συναγωνιστούν, αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητα και την ικανότητά τους στην επίλυση ζητημάτων που σχετίζονται με την καλλιέργεια τροφίμων, τη διατροφή και τη σίτιση. Η κατηγορία Open, στην οποία και διακρίθηκε η ομάδα του σχολείου μας, έχει εκθεσιακό χαρακτήρα ζητώντας από τους μαθητές να δημιουργήσουν τη δική τους έξυπνη ρομποτική λύση. Η χώρα μας, τα τελευταία 10 χρόνια που συμμετέχει στη World Robot Olympiad WRO™, έχει κατακτήσει 2 ολυμπιακά μετάλλια και πολλές ολυμπιακές διακρίσεις.

Ο πρόεδρος του WRO Hellas, κ. Ιωάννης Σομαλακίδης, συνεχάρη τα μέλη της ομάδας του Pierce και τον υπεύθυνο Καθηγητή Πληροφορικής κ. Φώτιο Κατσοχρήστο, τονίζοντας ότι «και οι 4 ομάδες που εκπροσώπησαν την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα εκπόνησαν υλοποιήσιμα projects, τα οποία μπορούν να εφαρμοστούν στην πραγματική οικονομία, αλλάζοντας τα δεδομένα στη χώρα μας».

Η ομάδα του σχολείου μας, Rest in PC's, κέρδισε τη διάκριση παρουσιάζοντας μία καινοτόμα μονάδα υδροπονικής καλλιέργειας, ακολουθώντας τις ανάγκες τις εποχής για τον εκσυγχρονισμό της γεωργίας και τη ανακάλυψη έξυπνων μεθόδων καλλιέργειας.

Το Pierce είναι το Γυμνάσιο και Λύκειο-ΙΒ του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, το οποίο ξεκίνησε την εκπαιδευτική του πορεία το 1875 στη Σμύρνη ως σχολείο θηλέων. Από τότε έως και σήμερα, το Pierce προσφέρει με συνέπεια και ευθύνη ολοκληρωμένη εκπαίδευση με αποστολή να προετοιμάσει κατάλληλα τους μαθητές του ώστε να εξελιχθούν ως ευαισθητοποιημένοι και δημιουργικοί πολίτες του κόσμου.

Σχετικά με το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος είναι ένας ιδιωτικός, μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός με ιστορία 143 ετών. Αποτελείται από τρεις εκπαιδευτικές μονάδες: το Γυμνάσιο και Λύκειο-ΙΒ του Pierce, το Deree –που προσφέρει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα– και το Alba Graduate Business School. Στο πλαίσιο της αποστολής του να παρέχει ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στην εκπαίδευση, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος προσφέρει ετησίως περισσότερα από 6 εκατ. ευρώ σε υποτροφίες και προγράμματα οικονομικής στήριξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα