Ξέρετε τα 10 μυστικά για όμορφα μαλλιά;

Οι hairstylists όπως είναι αναμενόμενο γνωρίζουν τα πάντα γύρω από τη φύση και την υγεία των μαλλιών μας. Είναι οι μόνοι που μπορούν να μας συμβουλεύσουν για τον τρόπο φροντίδας και styling.

Δική μας δουλειά, συνήθως, είναι να τα ταλαιπωρούμε και δική τους να επαναφέρουν την υγιή όψη. Ήρθε η ώρα να τους διευκολύνουμε λιγάκι.

Αν θέλουμε έξτρα όγκο ξεκινάμε το φορμάρισμα από τη ρίζα, με φορά προς τα πάνω, χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα μας. Αν ξεκινήσουμε από τα μήκη η νωπή ρίζα θα έχει πτωτική πορεία.

Για να πετύχουμε

την απόλυτα sleek αλογοουρά χρησιμοποιούμε μια λεπτή χτένα. Σκύβουμε πίσω το κεφάλι μας και χτενίζουμε με προσοχή. Όσο πιο “σφιχτή” είναι η χτένα τόσο το καλύτερο. Εναλλακτικά επιλέγουμε την ειδική για κρεπάρισμα.

Για όγκο που διαρκεί απλώνουμε dry shampoo από τις ρίζες μέχρι τις άκρες πριν κοιμηθούμε και τα μαζεύουμε χρησιμοποιώντας hair bun.

Αν τα μαλλιά μας είναι λεπτά και χωρίς όγκο κάνουμε ανταύγειες μερικούς τόνους πιο ανοιχτές από τα υπόλοιπα. Μ’ αυτό τον τρόπο θα δείχνουν πιο πλούσια.

Τις μέρες που δεν ξέρουμε τι να κάνουμε με το χτένισμα μας κάνουμε χωρίστρα στο πλάι, αφού αυτή είναι η πλευρά που πάντα δείχνει πιο υγιής και με όγκο απ’ ότι στη μέση.

Για να φορμάρουμε τα μαλλιά μας με το πιστολάκι πρέπει να είναι 100% στεγνά ώστε να αποφύγουμε το φριζάρισμα και την απώλεια.

Όταν δεν προλαβαίνουμε να λούσουμε τα μαλλιά μας (αν και πρέπει) τα πιάνουμε σφιχτά σε μια χαμηλή αλοογουρά χρησιμοποιώντας κερί φορμαρίσματος. Έτσι δεν θα φαίνεται η λιπαρότητα απλά θα δείχνουν sleek.

Αν μας παράπεσε το προιόν styling και το αποτέλεσμα είναι μάλλον αποτυχημένο το dry shampoo και πάλι θα μας σώσει. Το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια των μαλλιών.

Όταν είναι λεπτά τα μαλλιά μας δεν θέλουμε να τα κόβουμε συχνά. Είναι λάθος. Κόβοντας κάθε 2-3 μήνες μερικά εκατοστά τα κάνουμε να φαίνονται πιο δυνατά και με περισσότερο όγκο.

Το χρώμα διαρκεί περισσότερο και δείχνει πιο ζωντανό αν ενυδατώνουμε συχνά και σωστά τα μαλλιά μας. Χρησιμοποιούμε conditioner ή μάσκα κάθε φορά που τα λούζουμε.

Διαβάστε ακόμη:

Τι κοινό έχει η Kim Kardashian με την Meghan Markle;

Θέλετε να μάθετε ποια είναι η ρουτίνα ομορφιάς της Jennifer Lawrence; Την βρήκαμε για σας!

Keywords
Τυχαία Θέματα