Ξέρετε γιατί οι Κορεάτισσες δεν χρησιμοποιούν πλέον πετσέτα προσώπου;

Οι Κορεάτισσες τα τελευταία χρόνια μας δείχνουν τον δρόμο και τον τρόπο για τη σωστή περιποίηση της επιδερμίδας. Αν και τον τελευταίο καιρό μας τα γυρίζουν λιγάκι. Αρχικά επέμεναν ότι πρέπει να χρησιμοποιούμε καθημερινά δεκάδες προϊόντα περιποίησης αν θέλουμε να αποκτήσουμε την τέλεια επιδερμίδα τους.

Πριν από λίγο καιρό αναθεώρησαν και μας μίλησαν για το skip care, την νέα τάση που θέλει να παρακάμπτουμε κάποια στάδια και παράλληλα προϊόντα περιποίησης

αφού η νέα τάξη πραγμάτων ακολουθεί το “less is more”. Εμάς πολύ μας βόλεψε φυσικά και το υιοθετήσαμε.

Τώρα έρχονται με έναν νέο κανόνα που έχει μια σωστή βάση πρέπει να το παραδεχτούμε. Επιμένουν λοιπόν ότι δεν πρέπει να σκουπίζουμε το πρόσωπο μας με πετσέτα μετά τον καθαρισμό με νερό ή όταν τέλος πάντων το πλένουμε. Πρωί ή βράδυ. Κι αυτό γιατί όπως υποστηρίζουν οι ίδιες αλλά και οι ειδικοί στην πατρίδα τους τα προϊόντα περιποίησης λειτουργούν καλύτερα σε νωπή επιδερμίδα. Αυτό συμβαίνει γιατί σε βρεγμένο-νωπό δέρμα οι φόρμουλες μπορούν να διεισδύσουν ευκολότερα στις βαθύτερες στοιβάδες κάτι το οποίο δεν συμβαίνει αν το δέρμα είναι σκουπισμένο και στεγνό.

Παράλληλα, και αυτό το έχουμε πει ήδη από εδώ, οι πετσέτες, επειδή είναι εκτεθειμένες στο μπάνιο, είναι εστίες μικροβίων και βακτηριδίων που τις κάνουν επικίνδυνες όσο αφορά την υγεία του δέρματος, ειδικά αν είναι ευαίσθητο ή με τάση ακμής.

Οι Κορεάτισσες λοιπόν προτείνουν να απομακρύνετε το νερό με τα χέρια όσο αυτό είναι δυνατό πάντα με ανοδικές κινήσεις ξεκινώντας από τα ζυγωματικά και συνεχίζοντας σε μέτωπο, πηγούνι και λαιμό. Στη νωπή επιδερμίδα απλώνετα τον ορό ενυδάτωσης και στη συνέχεια την ενυδατική κρέμα.

Τώρα, η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πόσο πρακτικό είναι κάτι τέτοιο και πότε ακριβώς είναι η κατάλληλη στιγμή για να εφαρμοσθεί το φον ντε τεν. Εκτός αν αυτό είναι μια μορφή περιποίησης αν πρόκειται να μείνουμε σπίτι.

Διαβάστε ακόμη:

Η κρέμα χεριών που πρέπει να βρίσκεται μόνιμα στην τσάντα σας

To νέο eyebrow look της Kaia Gerber σηκώνει συζήτηση

Keywords
Τυχαία Θέματα