Βασίλης Καλλίδης! Μπουτάκια κοτόπουλου με σκόρδο και μυρωδικά και Πουρές με καλαμπόκι!

Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε σήμερα μια ακόμα φανταστική συνταγή στο Πρω1νό που σίγουρα θα σας ξετρελάνει με την υπέροχη γεύση της! Αναφερόμαστε στα Μπουτάκια κοτόπουλου με σκόρδο και μυρωδικά και τον Πουρέ με καλαμπόκι! Δείτε πως θα τα φτιάξετε.

Υλικά:
6 φιλεταρισμένα μπούτια κοτόπουλου
12 λιαστές ντομάτες
1 φλ παρμεζάνα

για το αρωματικό μείγμα:
1/2 Βιτάμ
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. μουστάρδα
4-5 κλαράκια μαϊντανός
4-5 κλαράκια άνηθος
1 κλαράκι δενδρολίβανο
1/3 κ.γ. Θυμάρι
1/3 κ.γ. ρίγανη
αλάτι κσι πιπέρι

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε

το Βιτάμ με τα μυρωδικά ψιλοκομμένα, το σκόρδο λιωμένο, τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο. Βάζουμε μέσα σε κάθε μπουτάκι λίγο πιπέρι, δύο λιαστές ντομάτες και λίγη παρμεζάνα.

Γεμίζουμε τα μπουτάκια με το αρωματικό μείγμα και τα κλείνουμε με μια οδοντογλυφίδα. Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψάκι, πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 190 για 30 λεπτά.

Πουρές με καλαμπόκι

Υλικά:
1 κιλό πατάτες
2 κονσέρβες καλαμπόκι
1 κ.σ. Βιτάμ
1 φλ γάλα
αλάτι κσι πιπέρι

Εκτέλεση:
Βράζουμε τις πατάτες σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Βράζουμε το μισό καλαμπόκι μαζί με το γάλα για 7-8 λεπτά. Περνάμε το μείγμα από το μπλέντερ μέχρι να γίνει λείος χυλός.

Σουρώνουμε τις πατάτες και τις λιώνουμε με το ειδικό εργαλείο. Προσθέτουμε το μείγμα γάλα-καλαμπόκι και ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε το Βιτάμ, το ολόκληρο καλαμπόκι και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα