Τονωτική λοσιόν: Η Θεανώ Μπέλλα αποκαλύπτει τα πάντα για το μυστικό όπλο της καθημερινής περιποίησης!

Ξεκινώντας η εβδομάδα και στα μέσα του χειμώνα θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε πως ο καθαρισμός της επιδερμίδας με το κατάλληλο προϊόν, ανάλογα με τον τύπο τους δέρματος σας, είναι το πρώτο και τελευταίο βήμα της ρουτίνας καθημερινής περιποίησης. Και αμέσως μετά έρχεται η τόνωση.

Η αγαπημένη μας αισθητικός, Θεανώ Μπέλλα όμως τονίζει πως σχεδόν όλες την ξεχνάτε την κατάλληλη λοσιόν και εξηγεί πως ακριβώς λειτουργεί η επιδερμίδα κατά τον καθαρισμό αλλά και τους λόγους που είναι απαραίτητο το συγκεκριμένο

προϊόν περιποίησης. 

Η επιδερμίδα μετά τον καθαρισμό αποκτά αλκαλικό pH. Αν αυτό παραμείνει αρκετή ώρα στη συγκεκριμένη κατάσταση, είναι επικίνδυνο, επειδή τα μικρόβια (βακτήρια και μύκητες) πολλαπλασιάζονται πολύ στο αλκαλικό pH, ενώ θανατώνονται στο όξινο pH.

Η λοσιόν προσώπου είναι το προϊόν που επαναφέρει το pH τής επιδερμίδας στο φυσιολογικό, ελαφρά όξινο pH μετά τον καθαρισμό. Εμποδίζει δηλαδή τις μολύνσεις και την εμφάνιση σημαδιών όπως σπυράκια.

Η τονωτική λοσιόν είναι εξίσου σημαντική επειδή έχει την ιδιότητα να δροσίζει και να κατευνάζει την επιδερμίδα μετά την τριβή που προκαλούμε κατά τη διάρκεια του καθαρισμού, η οποία σε ευαίσθητα δέρματα προκαλεί ήπιο ερύθημα. Η λοσιόν δρα καταπραϋντικά προετοιμάζοντας το δέρμα να δεχθεί χωρίς ερεθισμό την περαιτέρω φροντίδα.

Και κάτι ακόμη επίσης σημαντικό: Η  λοσιόν  κλείνει τους πόρους που έχουν ανοίξει πολύ κατά τον καθαρισμό. Αυτό είναι σημαντικό ιδίως σε λιπαρά δέρματα τα οποία ταλαιπωρούνται ιδιαίτερα χάρη στους διεσταλμένους πόρους. Η λοσιόν λοιπόν συσφίγγει ήπια τους ανοιχτούς πόρους και απομακρύνει τη λιπαρότητα και τις γυαλάδες.

Μην ξεχνάτε πως η λοσιόν είναι ένα από τα προϊόντα που χρησιμοποιούν οι Κορεάτισσες οι οποίες έχουν δημιουργήσει σχολή στον τρόπο καθημερινής περιποίησης.

Η Θεανώ Μπέλλα τονίζει πως επιβάλλεται να εισάγετε στην καθημερινότητα σας το συγκεκριμένο προϊόν αφού προετοιμάζει παράλληλα το δέρμα ώστε να λειτουργήσουν πιο αποτελεσματικά τα προϊόντα περιποίησης που ακολουθούν.

Διαβάστε μερικά ακόμη τέλεια θέματα ομορφιάς και περιποίησης της επιδερμίδας:

Αυτά είναι τα 6 προϊόντα μακιγιάζ που χρησιμοποιεί η Priyanka Chopra στα zoom calls!

Αυτά είναι τα 4 πιο δημοφιλή κουρέματα αυτή τη στιγμή στο Instagram!

Keywords
Τυχαία Θέματα