Το σύνδρομο της μαιμούς: Το λάθος που κάνεις και σε δυσκολεύει από το να κάνεις μια υγιή σχέση

Έχεις ακούσει ποτέ για το σύνδρομο της μαιμούς; Αφορά γυναίκες και άντρες που δεν χωρίζουν από μια σχέση αν δεν έχουν βρει πρώτα τον επόμενο μελλοντικό σύντροφό τους, το επόμενο «κλαδάκι» τους!

Ειδικοί σε θέματα σχέσεων αναφέρουν πως δεν πρέπει να χωρίζουμε έχοντας στο μυαλό μας πως βρήκαμε κάτι άλλο που θα γεμίσει το κενό, και πως είναι πιο υγιές να αφήνουμε το κενό να δημιουργηθεί. Αυτό το κενό θα κλείσει κάνοντας πράγματα για τον εαυτό μας, επουλώνοντας τις πληγές με άλλους τρόπους και όχι με την αναζήτηση μιας άλλης

σχέσης.

Επιπλέον το να πηγαίνουμε από τον έναν σύντροφο στον άλλον δημιουργεί πρόβλημα στην ίδια τη σχέση καθώς δεν προλαβαίνουμε να διώξουμε τη θλίψη και τις άσχημες αναμνήσεις μιας προηγούμενης σχέσης με αποτέλεσμα να τις προβάλουμε στον νέο μας αγαπημένο.

Τι πρέπει να κάνεις; Όταν νιώσεις πως ήρθε η ώρα να χωρίσεις κάνε την κίνηση και άφησε λίγο χρόνο στον εαυτό σου να μείνει μόνος, να γεμίσει τις μπαταρίες του πριν προχωρήσεις σε κάτι καινούριο.

Αν το κάνεις αυτό θα δεις πώς όταν έρθει η ώρα να ξεκινήσεις μια νέα σχέση θα είσαι πιο έτοιμη/ος από ποτέ και θα δεις με πιο καθαρή ματιά τις επιλογές σου. Επιπλέον η επιλογή που θα κάνεις θα είναι πιο σωστή και σύμφωνη με τις ανάγκες σου.

Τέλος, ο χρόνος που θα μείνεις μόνη/ος σου είναι απαραίτητος για να συνειδητοποιήσεις τι δεν σου άρεσε στην προηγούμενη σχέση σου και τι θα ήθελες από μια επόμενη.

Διαβάστε ακόμα: Είσαι σε σχέση αλλά ζείτε την καραντίνα σας χωριστά; Να πώς θα δυναμώσει η σχέση σας παρόλο που είστε μακριά ο ένας από τον άλλον

Τα μυστικά των ευτυχισμένων ζευγαριών αποκαλύπτονται- Δες ποια είναι και ακολούθησε κάποια από αυτά.

ΑΥΤΟΣ είναι ο χρόνος που πρέπει να περνάς με τον σύντροφό σου στο ίδιο δωμάτιο (σύμφωνα με τους επιστήμονες)

Keywords
Τυχαία Θέματα