Το hair look στο Couture Show του Οίκου Chanel ήταν μια ωδή στον David Bowie

O θρυλικός hairstylist Sam McKnight έκανε και πάλι το θαύμα του στο Couture Show του Οίκου Chanel. Τα μοντέλα περπάτησαν με χάρη φορώντας κομψά φορέματα σε παστέλ τόνους αλλά και ονειρεμένα κοστούμια.

Το σημείο αναφοράς όμως ήταν τα μαλλιά τους αφού τα έντονα pompadours θύμιζαν τόσο πολύ τον David Bowie!

O Karl Lagerfeld ζήτησε από τον McKnight να δημιουργήσει ένα look όπου τα μαλλιά θα αφήνουν το πρόσωπο ελεύθερο κι εκείνος κατάλαβε ότι ο μόδιστρος ήθελε κάτι ρομαντικό που να

παραπέμπει στον 19ο αιώνα. Την περίοδο της προετοιμασίας ο hairstylist διάβαζε τη βιογραφία του καλλιτέχνη και μάλιστα ήταν στο σημείο που ο Bowie είχε το συγκεκριμένο look.

Η έμπνευση δεν άργησε να έρθει όπως καταλαβαίνετε. Δημιούργησε λοιπόν ένα look που “μπέρδευε” αριστοτεχνικά το ρομαντισμό του 19ου αιώνα και την εμφάνιση του καλλιτέχνη την περίοδο 1979-1980.

Το συγκεκριμένο look έχει τεράστιο όγκο στην κορυφή και τα μαλλιά έχουν φορά προς τα πάνω. Ο hairstylist για να το πετύχει χρησιμοποίησε μεγάλες δόσεις σπρέι φιξαρίσματος αλλά και μια βούρτσα ώστε να δώσει στα μαλλιά τη σωστή φορά.

Στη συνέχεια τα στόλισε με λουλούδια σε διάφορες αποχρώσεις και υλικά όπως φτερά. To hair look συνδυάστηκε τέλεια με το make up σε τιρκουάζ αποχρώσεις που δημιούργησε η Lucia Pica, η Global Creative makeup and Color designer του Οίκου. Το χρώμα στα μάτια ήταν συγκλονιστικό αφού κάλυπτε τόσο το πάνω όσο και το κάτω βλέφαρο δημιουργώντας ένα ονειρικό σύννεφο γύρω από την περιοχή. Τα χείλη ήταν επίσης έντονα και ματ σε πορτοκαλί και κόκκινες αποχρώσεις.


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lucia Pica (@luciapicaofficial) στις 22 Ιαν, 2019 στις 2:52 πμ PST

Όπως καταλαβαίνετε ο όγκος στα μαλλιά θα είναι το μεγαλύτερο trend της άνοιξης. Μην ξεχνάτε ότι έχουμε πάρει μια πρώτη γεύση με τα υπερ-μεγέθη looks που δημιούργησε ο Guido Palau στο Pre-Fall Show του Οίκου Versace στη Νέα Υόρκη αλλά και ο McKnight στην φθινοπωρινή κολεξιόν του Οίκου Fendi.

Προμηθευτείτε με μεγάλες ποσότητες σπρέι φιξαρίσματος για όγκο και δυνατό κράτημα λοιπόν γιατί θα τις χρειαστείτε.

Διαβάστε ακόμη:

Σήμερα το mani έχει ροζ διάθεση

Έχουν τα κραγιόν λήξη προθεσμίας; Οι ειδικοί απαντούν

Keywords
Τυχαία Θέματα