Θες να αδυνατίσεις αλλά δεν μπορείς να κόψεις την σοκολάτα; Να με τι μπορείς να την αντικαταστήσεις!

Το χαρούπι είναι ένας βρώσιμος τροπικός καρπός που μοιάζει με φασόλι ή λοβό και μεγαλώνει στις χαρουπιές στην περιοχή της Μεσογείου, ενώ είναι πολύ γνωστό σε αυτούς τους λαούς εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Οι χαρουπιές είναι επίσης γνωστές και σαν “Ακριδόδεντρα”. Τα χαρούπια ενίοτε αποκαλούνται και αυτά “ακρίδες” ή “το ψωμί του Ιωάννη του Βαπτιστή”. Η Βίβλος τα αναφέρει στο κατά Μάρκον Ευαγγέλιο ότι ο Ιωάννης ο Βαπτιστής έτρωγε “ακρίδες και άγριο μέλι” σαν μέρος της απλής διαιτητική του διατροφής, εννοώντας φυσικά διατροφή με χαρούπια και όχι με έντομα.

Τι είναι η χαρουπόσκονη;
Το

χαρούπι επεξεργάζεται σε σκόνη που ονομάζεται χαρουπόσκονη. Μοιάζει στην όψη με τη σκόνη του κακάο, αλλά στην πραγματικότητα η γεύση του διαφέρει πολύ. Η χαρουπόσκονη είναι πολύ πιο γλυκιά από την σκόνη του κακάο. Στο εμπόριο πωλείται ωμή ή ψημένη, ανάλογα με την προσωπική σας προτίμηση.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί η χαρουπόσκονη σαν υποκατάστατο της σοκολάτας;
Το χαρούπι είναι μία καταπληκτική εναλλακτική επιλογή αντί για σοκολάτα, αν θέλετε να την περιορίσετε ή να τη βγάλετε από την καθημερινή σας διατροφή.

Η χαρουπόσκονη μπορεί άνετα να αντικαταστήσει την σοκολάτα στις συνταγές. Απλά μην ξεχάσετε να περιορίσετε την ποσότητα που θα βάλετε, γιατί όπως προαναφέραμε, είναι πολύ πιο γλυκιά από την σκόνη κακάο και δεν περιέχει καφεΐνη.

Πηγή: myfit.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα