Θεανώ Μπέλα: Αποκαλύπτει τα 10 λάθη που κάνετε στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης

Την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης την ακολουθείτε πιστά χωρίς να παραβλέπετε κάποιο βήμα. Και πρέπει να σας δώσουμε συγχαρητήρια γι’ αυτό. Παράλληλα επισκέπτεσθε την προσωπική σας facialist ώστε να σας χαρίσει ακόμη πιο λαμπερή επιδερμίδα με εξειδικευμένες θεραπείες.

Υπάρχουν όμως και κάποια λάθη που κάνετε συστηματικά και η αγαπημένη μας celebrity facialist Θεανώ Μπέλλα τα εντόπισε, σας τα αποκαλύπτει και σας συμβουλεύει να τα αντιμετωπίσετε.

Πιάνετε συχνά μέσα στη μέρα το πρόσωπό σας. Τα χέρια είναι η μεγαλύτερη εστία μολύνσεων και αυτό σημαίνει

πως δεν πρέπει να αγγίζετε το πρόσωπο σας. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να προσέχετε πολύ και παράλληλα πριν κάνετε ντεμακιγιάζ ή πριν απλώσετε τα προϊόντα μακιγιάζ να πλένετε καλά τα χέρια σας.

Κάνετε ντεμακιγιάζ ταυτόχρονα σε όλο το πρόσωπο. Το σωστότερο είναι να ξεκινήσετε το ντεμακιγιάζ από τα μάτια και να συνεχίσετε με τα χείλη. Τέλος αφαιρείτε το μακιγιάζ από το υπόλοιπο πρόσωπο. Οι χρωστικές που περιέχουν τα προϊόντα ματιών και χειλιών είναι πιο δυνατές και δεν πρέπει να μεταφέρονται σε όλο το πρόσωπο.

Είστε «επιθετικές» με την επιδερμίδα σας. Απαγορεύετε να τρίβετε ή να πιέζετε το δέρμα σας όταν απλώνετε προϊόντα περιποίησης ή κάνετε απολέπιση. Το καλύτερο είναι να εφαρμόζετε τις φόρμουλες με απαλές κυκλικές κινήσεις ή ταμποναριστά.

Δεν ξεβγάζετε καλά το γαλάκτωμα. Αν καθαρίζετε το πρόσωπο σας με λοσιόν, το απλώνετε με τα δάχτυλα και όχι με βαμβάκι και στη συνέχεια το ξεπλένετε πολύ καλά με άφθονο χλιαρό νερό.

Δεν χρησιμοποιείτε λοσιόν. Μετά το γαλάκτωμα επιβάλλεται να απλώνετε ταμποναριστά την τονωτική λοσιόν σας. Είναι αυτή που επαναφέρει το pH της επιδερμίδα στο φυσιολογικό του επίπεδο.

Δεν σκουπίζετε το πρόσωπό σας ή το κάνετε με λάθος τρόπο. Μη χρησιμοποιείτε ποτέ δεύτερη φορά την ίδια πετσέτα προσώπου. Εναλλακτικά χρησιμοποιείστε χαρτομάντιλα για να στεγνώσετε το πρόσωπό σας και φροντίστε να μην αφήνετε ίχνος υγρασίας στην επιδερμίδα. .

Δεν καθαρίζετε συχνά τα πινέλα ή beytu blender. Πλένετε τακτικά τα πινέλα και το beauty blender. Ρίξτε σε ένα μπολ με νερό και άφθονο αντισηπτικό σαπούνι. Βυθίστε τα και αφήστε τα για είκοσι λεπτά. Ξεβγάζετε καλά με χλιαρό νερό και τα αφήνετε να στεγνώνουν πάνω σε μια καθαρή πετσέτα.

Μοιράζεστε τα προϊόντα μακιγιάζ. Μη χρησιμοποιείτε τα προϊόντα ομορφιάς της κολλητής σας.

Πειράζετε σπυράκια και κοκκινίλες. Όταν εμφανιστεί στο πρόσωπό σας κάποιο σπυράκι ή ερεθισμός, αυτό πάντα οφείλεται σε βαθύτερο αίτιο. Είτε σε κάποια εσωτερική διαταραχή του οργανισμού (ορμονική, του πεπτικού συστήματος), είτε σε κάποιο εξωτερικό αίτιο (καυσαέριο, ρύπους). Πιέζοντας ή πειράζοντας το ερεθισμένο σημείο, αυξάνετε τις πιθανότητες να μείνουν σημάδια ή ουλές..

Βάζετε ενυδατική κρέμα στο κινητό βλέφαρο των ματιών σας. Η κρέμα ματιών εφαρμόζεται ταμποναριστά μόνο κάτω από τα μάτια. Η κρέμα στο επάνω βλέφαρο δημιουργεί οίδημα (πρήξιμο) και σε βάθος χρόνου μπορεί να προκαλέσει πτώση του βλεφάρου.

Διαβάστε ακόμη:

Η Garnier στηρίζει τον αγώνα κατά του κορονοϊού με συγκινητικό τρόπο

H Kourtney Kardashian αποκαλύπτει τη συνταγή του αγαπημένου της DIY lip scrub

Keywords
Τυχαία Θέματα