Τα 5 βασικά λάθη που κάνετε όταν πλένετε το πρόσωπο σας

Σας τονίζουμε διαρκώς μέσα από το Fay’s book πόσο σημαντικός είναι ο καθαρισμός της επιδερμίδας. Είναι το πρώτο και βασικότερο βήμα της καθημερινής ρουτίνας περιποίησης.

Αν δεν τον κάνετε σωστά τότε τίποτα δεν θα πάει καλά στη συνέχεια. Με τη βοήθεια των ειδικών θα μάθετε ποιο είναι το προϊόν που ταιριάζει στον τύπο τους δέρματος σας, τις ανάγκες αλλά και τον τρόπο που λειτουργείτε.

Υπάρχουν όμως 5 βασικά λάθη που κάνετε σχεδόν όλες σας καθημερινά τα οποία πρέπει να σταματήσετε σήμερα κιόλας. Μπορεί να μην τα έχετε εντοπίσει

αλλά γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ.

Η υπερβολή δεν κάνει καλό: Μην το παρακάνετε με την καθαριότητα. Είπαμε είναι σημαντική αλλά δεν υπάρχει λόγος. Δύο φορές την ημέρα (πρωί και βράδυ) είναι αρκετές. Αν θέλετε για παράδειγμα να αλλάξετε το μακιγιάζ μέσα στην ημέρα είναι καλύτερο να το διορθώσετε παρά να αφαιρέστε όλο το προηγούμενο και να το πάρετε από την αρχή.

Λάθος Προϊόντα: Το πιθανότερο είναι να χρησιμοποιείτε φόρμουλες που αφαιρούν μαζί με το μακιγιάζ και τα φυσικά έλαια της επιδερμίδα. Μέγα λάθος. Αν λοιπόν νοιώθετε το δέρμα σας υπερβολικά καθαρό και παράλληλα σας τραβάει τότε πρέπει να αλλάξετε προϊόν.

Μαντηλάκια καθαρισμού: Είναι πρακτικά και το γνωρίζουμε αλλά δεν είναι ότι καλύτερο. Ή τουλάχιστον χρησιμοποιήστε τα τις φορές που βιάζεστε υπερβολικά και όχι σε καθημερινή βάση. Ειδικά αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα η καθημερινή χρήση θα την ερεθίσει.

Ζεστό Νερό: Οι περισσότερες από εσάς πλένετε το πρόσωπο σας στο ντους, τόσο το πρωί όσο και το βράδυ. Πιθανότατα χρησιμοποιείτε πολύ ζεστό νερό το οποίο κάνει κακό στην επιδερμίδα αφού επίσης αφαιρεί τα φυσικά έλαια της και δημιουργεί κοκκινίλες. Ο καθαρισμός του προσώπου είναι μια ιδιαίτερη διαδικασία που πρέπει να γίνεται σωστά και πάντα με κρύο νερό.

Γρήγορος Καθαρισμός: Μην βιάζεστε όταν καθαρίζετε το πρόσωπο σας. Χρειάζεται υπομονή και προσοχή. Οι celebrity facialists μάλιστα επιμένουν ότι ένα προϊόν δεν είναι αρκετό. Αρχικά πρέπει να πλένετε το πρόσωπο σας με αφρό ή τζελ και στη συνέχεια με γαλάκτωμα που θα αφαιρέσει τυχόν υπολείμματα και παράλληλα θα χαρίσει ενυδάτωση στην επιδερμίδα.

Διαβάστε ακόμη:

H Sarah Hyland έκοψε τα μαλλιά της και έγινε άλλος άνθρωπος

Το mani look της Kendall Jenner είναι και επίσημα πλέον το trend της σεζόν

Keywords
Τυχαία Θέματα