Ροδόνερο: Είναι το ελιξίριο που πρέπει να χρησιμοποιείτε καθημερινά!

Ακολουθείτε πιστά την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης με τα κατάλληλα και απαραίτητα προϊόντα. Οι ειδικοί όμως καθώς και οι celebrities αποκαλύπτουν πολύ συχνά τις φυσικές φόρμουλες που υπάρχουν πάντα στο μπάνιο τους.

Με πρώτο και καλύτερο το ροδόνερο που προέρχεται από τα πέταλα του τριαντάφυλλου και ήταν το βασικότερο προϊόν περιποίησης της επιδερμίδας στην αρχαία Αίγυπτο.

Αν και πέρασαν αιώνες οι σύγχρονοι facialists συνεχίζουν να πιστεύουν στις θεραπευτικές και καλλυντικές του ιδιότητες.

Δείτε
αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Flora Sina (@florasina.sarl)

Σύμφωνα λοιπόν με τους ειδικούς υπάρχουν τρεις βασικοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να το εντάξετε στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης.

Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά στοιχεία τα οποία αντιμετωπίζουν τα σημάδια γήρανσης που δημιουργεί στην επιδερμίδα το στρες και η περιβαλλοντική ρύπανση. Το ροδόνερο αντιμετωπίζει δραστικά τις ελεύθερες ρίζες αλλά και τη ζημιά που κάνουν οι ακτίνες του ήλιου.

Καταπραΰνει τα σημάδια ακμής χάρη στις αντιμικροβιακές του ιδιότητες. Αν αντιμετωπίζετε το συγκεκριμένο πρόβλημα επιλέξτε προϊόν σε μορφή σπρέι ή ορού αφού οι συγκεκριμένες φόρμουλες είναι συμπυκνωμένες και λειτουργούν πιο άμεσα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη thought loo (@thoughtloo)

Είναι αντιφλεγμονώδες. Αυτό σημαίνει ότι αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με έκζεμα ή rosacea το ροδόνερο θα απομακρύνει τις κοκκινίλες και ερεθισμούς και παράλληλα θα σας κάνει να νιώσετε ωραιότερα χωρίς την ενοχλητική αίσθηση που δημιουργούν τα συμπτώματα.

Προσφέρει πλούσια ενυδάτωση τόσο στην επιδερμίδα όσο και τα μαλλιά. Το ροδόνερο επαναφέρει τη χαμένη υγρασία. Μπορείτε να ρίξετε μερικές σταγόνες στην ενυδατική σας κρέμα αλλά και το σαμπουάν ενισχύοντας και τις δύο φόρμουλες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αν δεν είστε fan του DIY μπορείτε να επιλέξετε προϊόντα που περιέχουν ήδη ροδόνερο στη σύνθεση τους.

Αντιμετωπίζει το stress. Ο λόγος που το ροδόνερο βρίσκεται σε πολλά αρώματα δεν είναι μόνο επειδή μυρίζει υπέροχα αλλά και επειδή η αίσθηση του έχει την ιδιότητα να ηρεμεί.

Αντιμετωπίζει με ένα απίστευτο τρόπο τα νεύρα και το άγχος και ταυτόχρονα φτιάχνει τη διάθεση στο λεπτό. Λέγεται ότι αν μυρίζετε το πρωί ή το βράδυ ροδόνερο ηρεμείτε αμέσως.

Η μέρα σας λοιπόν θα είναι γεμάτη ενέργεια και η νύχτα σας ήρεμη και χαλαρή.

Διαβάστε μερικά ακόμη τέλεια θέματα ομορφιάς και περιποίησης της επιδερμίδας σας:

Αυτές είναι οι τροφές που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε υπέροχα και γεμάτα λάμψη μαλλιά!

Θέλετε τα μάτια σας να δείχνουν μεγαλύτερα; Οι make up artists σας αποκαλύπτουν τα πιο έξυπνα tricks!

Keywords
Τυχαία Θέματα