Προπόνηση χωρίς ανάσα; Δες γιατί τα ενδιάμεσα διαλείμματα σού είναι απαραίτητα

Γιατί χρειαζόμαστε την ξεκούραση;

Το σώμα σου χρειάζεται χρόνο για να αναρρώσει μετά από κάθε προπόνηση. Το να γυμνάζεσαι συνεχώς με μεγάλη ένταση χωρίς να δίνεις στον εαυτό σου λίγο χρόνο να ξεκουραστεί και να αναρρώσει δε θα σε βοηθήσει να έχεις τα αποτελέσματα που θέλεις από τις προπονήσεις σου. Οι μύες σου χτίζονται όταν ξεκουράζεσαι ενώ η υπερπροπόνηση μπορεί να δυσκολέψει τον ύπνο και τη διάθεσή σου.

Γυμνάζοντας το σώμα σου συνεχώς χωρίς σταματημό κάποια στιγμή θα αρχίσεις να νιώθεις υπερβολικά

μεγάλη κούραση πράγμα που θα σε οδηγήσει σίγουρα σε άρνηση.

Χαλαρώνοντας μία μέρα πού και πού θα σου δώσει χρόνο να συνηδειτοποιήσεις την πρόοδό σου και να πάρεις δύναμη για να συνεχίσεις.

Πόση ξεκούραση χρειάζεσαι;

Αυτό εξαρτάται από το πόσο σκληρά γυμνάζεσαι. Αν γυμνάζεσαι πολύ σκληρά τότε η ξεκούραση είναι ίσως και πιο σημαντική από την προπόνηση που κάνεις καθώς χρειάζεσαι οπωσδήποτε αυτό το χρόνο για να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους οι μύες.

Καλό είναι, λοιπόν, να ξεκουράζεσαι 24 ώρες ανάμεσα σε κάθε δύο δύσκολες προπονήσεις σου. Κάνε, δηλαδή, 2 μέρες προπόνηση, ξεκουράσου 1 μέρα και μην προπονείσαι για 3 μέρες συνεχόμενες χωρίς διάλειμμα.

Τι πρέπει να κάνεις όταν ξεκουράζεσαι ανάμεσα σε δύο προπονήσεις;

Όταν λέμε ότι πρέπει να ξεκουραστείς για 24 ώρες δε σημαίνει ότι πρέπει να είσαι ξαπλωμένη μονίμως στον καναπέ. Μερικοί άνθρωποι ξεκουράζονται κάνοντας ελαφριές δραστηριότητες, λίγο στρέτσινγκ, μασάζ, μία βόλτα στην παραλία ή ένα μάθημα πιλάτες.

Το πιο σημαντικό είναι να πίνεις πολύ νερό και να κοιμηθείς καλά το βράδυ. Επίσης χαλάρωσε λίγο και με τη διατροφή σου και κάνε και καμία παρασπονδία για να χαλαρώσεις και να είσαι έτοιμη για την νέα προπόνησή σου.

Διάβασε ακόμα: Κάνεις διάδρομο; Μάθε 3 τρικ για να χάνεις ακόμα περισσότερες θερμίδες!

Keywords
Τυχαία Θέματα