Πότε πρέπει να ξεκινήσει το παιδί μου κολύμβηση;

Σαν νέα μαμά πολλά ζητήματα και προβληματισμοί σε βασανίζουν και ένα από αυτά σίγουρα είναι αν πρέπει το παιδάκι σου να ξεκινήσει κάποια δραστηριότητα, και αν ναι, σε ποια ηλικία; Ιδανική ενασχόληση λοιπόν για ένα παιδί είναι το κολύμπι, ενώ έχει αναπτυχθεί αρκετά και η βρεφική κολύμβηση που επιτρέπει να ασχοληθούν με το άθλημα ακόμα και βρέφη!

Προφανώς δεν υπάρχει σωστή και λάθος ηλικία για να ξεκινήσει ένα παιδί την οποιαδήποτε δραστηριότητα. Αναλόγως όμως, την ανταπόκριση που δείχνει σε ερεθίσματα και προκλήσεις, μπορεί ακόμα και από τους τρεις πρώτους μήνες να ξεκινήσει η επαφή με το νερό! Τρεις προπονήσεις διάρκειας 30-45 λεπτά (ανάλογα με την ηλικία του παιδιού) την εβδομάδα είναι αρκετές για να αποκομίσει όλα τα οφέλη της κολύμβησης για το σκελετικό, κυκλοφοριακό, νευρομυικό του σύστημα αλλά και την ψυχική του υγεία, καθώς είναι εκτονωτική, ευχάριστη και αγχολυτική δραστηριότητα.

Ένα μωράκι σε ηλικία μόλις μερικών μηνών είναι αδύνατο φυσικά να μάθει τεχνικές. Μέσα από μαθήματα κολύμβησης αγκαλιά με τη μαμά και τον μπαμπά του όμως, εξοικειώνεται με το νερό και μαθαίνει να μην το φοβάται. Ταυτόχρονα βελτιώνει την κοινωνικότητα και αυξάνει την ευφυΐα του καθώς συναναστρέφεται με παιδιά της ηλικίας του και μαθαίνει να εκτελεί ασκήσεις και να υπακούει τις εντολές του προπονητή.

Ψάξε λοιπόν, ακόμα και αν το μωράκι σου είναι μερικών μηνών, ένα κολυμβητήριο με οργανωμένο πρόγραμμα βρεφικής κολύμβησης και ξεκινήστε μαζί προκειμένου να εξοικειωθεί με το υδάτινο στοιχείο και να το αγαπήσει!

Διάβασε ακόμα: Χτύπησε το παιδάκι σου; Ακολούθησε αμέσως αυτά τα βήματα…

Keywords