Πέτρος Συρίγος: Αφράτα κεφτεδάκια με πατάτες τηγανητές και σως γιαουρτιού!

Ο Πέτρος Συρίγος, ετοίμασε σήμερα, στο Πρω1νό Αφράτα κεφτεδάκια με πατάτες τηγανητές και σως γιαουρτιού! Δείτε τα υλικά και την εκτέλεση.

Υλικά:

Για τα κεφτεδάκια

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά

2 κρεμμύδια

1 αβγό

2 ντομάτες

2 σκ. σκόρδο

3 κ.σ ελαιόλαδο

2κ.σ ξύδι

1 κούπα ψιλοκομμένο δυόσμο

½ κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό

3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί

αλάτι, πιπέρι

250 γρ αλεύρι γ.ο.χ

1 κ.σ κύμινο (προαιρετικά)

λάδι για τηγάνισμα

Για τη σως γιαουρτιού

5 κ.σ γιαούρτι

1 κ.γ μέλι

1

κ.σ ξύδι

δυόσμο

κρεμμύδι φρέσκο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Για τα κεφτεδάκια

Ζητάμε από τον χασάπη μας, να περάσει τον κιμά 2 φορές από τη μηχανή του κιμά. Τρίβουμε τα κρεμμύδια στο μούλτι και τις ντομάτες στον τρίφτη. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά. Τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, το αβγό, το τριμμένο σκόρδο, το ξύδι, το ελαιόλαδο.

Ψιλοκόβουμε τον δυόσμο και τον μαϊντανό και τα προσθέτουμε στο μπολ. Βάζουμε στο μούλτι το μπαγιάτικο ψωμί, το προσθέτουμε και αυτό στο μπολ και αλατοπιπερώνουμε. Ζυμώνουμε καλά τα υλικά μας και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.

Έτσι θα δέσει ωραία ο κιμάς μας και θα τραβήξει όλα τα αρώματα. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια, τα περνάμε από αλεύρι και τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο ή σε ηλιέλαιο, σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Τα βάζουμε σε χαρτί να στραγγίξουν και σερβίρουμε

Για τη σως γιαουρτιού

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.

Για τις πατάτες τηγανιτές

Κόβουμε 5 πατάτες  σε φέτες και μετά σε μπαστουνάκια. τις βουτάμε σε μπόλικο νερό σε ένα μπολ. Έπειτα τις βάζουμε στο σουρωτήρι και τηγανίζουμε σε καλαμποκέλαιο για 6 λεπτά.

Κατόπιν τις βγάζουμε, τις βάζουμε σε ένα ταψί, δυναμώνουμε στο μέγιστο την ένταση της εστίας μας και τηγανίζουμε πάλι για 2-3 λεπτά. Έτσι η πατάτα μας θα βγει τραγανή με ωραίο χρώμα.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

Keywords
Τυχαία Θέματα