Πέθανε ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός William Hurt

Ο William Hurt, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, «έφυγε» από τη ζωή την Κυριακή 13/3. Ο διάσημος ηθοποιός «έσβησε» σε ηλικία 71 ετών, προκαλώντας θλίψη και πόνο στην οικογένειά του.

Το δυσάρεστο γεγονός αποκάλυψε ο γιος του William Hurt μέσω μιας ανακοίνωσης:

«Με μεγάλη θλίψη

η οικογένεια Hurt θρηνεί τον θάνατο του William Hurt, αγαπημένου πατέρα και βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού, που πέθανε στις 13 Μαρτίου 2022, μία εβδομάδα πριν από τα 72α γενέθλιά του. Πέθανε ειρηνικά, με την οικογένειά του στο πλευρό του, από φυσικά αίτια», έγραψε χαρακτηριστικά.

Ποιος ήταν ο William Hurt

Έγινε ευρέως γνωστός το 1985, όταν πρωταγωνίστησε στην ταινία «Το φιλί της γυναίκας αράχνης», όπου υποδύθηκε τον φυλακισμένο Λουίς Μολίνα. Για τον ρόλο αυτό, κέρδισε το Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου, το BAFTA A’ Ανδρικού Ρόλου και το βραβείο καλύτερου ηθοποιού στο Φεστιβάλ των Καννών, ενώ προτάθηκε και για Χρυσή Σφαίρα.

Στη συνέχεια, έπαιξε στις ταινίες «Παιδιά ενός κατώτερου θεού» και «Το κύκλωμα» και έλαβε ξανά υποψηφιότητα για Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα Α’ Ανδρικού ρόλου. Το 2005 έπαιξε στο «Τέλος της βίας» του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ και προτάθηκε για το Όσκαρ Β’ Ανδρικού ρόλου.

Επίσης, έχει συμμετάσχει στις τηλεοπτικές σειρές «Damages» και «Too Big to Fail» και έχει λάβει υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία του.

Με πληροφορίες από Wikipedia

Διαβάστε ακόμα:

 Άντζελα Γκερέκου για Μάρω Κοντού: «Νιώθω συγκίνηση γι’ αυτή τη συνάντησή μας»

 Νάντια Μπουλέ: Γιόρτασε την πρώτη ονομαστική γιορτή της κόρης της!

 Survivor: Συγκλονίζει ο Σπύρος Μαρτίκας: «Η θεία μου σπαρταρούσε στα χέρια μου και πέθανε από πνιγμό»

Keywords
Τυχαία Θέματα