Ο Μίκης Θεοδωράκης αποθεώθηκε από τη λαοθάλασσα των διαδηλωτών -Όσα είπε στην ομιλία του!

Στην πιο σημαντική στιγμή του σημερινού συλλαλητηρίου, ο Μίκης Θεοδωράκης ανέβηκε στο βήμα του ομιλητή, μπροστά σε εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτών.

Ο παγκοσμίου φήμης μουσικοσυνθέτης πέρασε μέσα από τον διάδρομο που του άνοιξαν οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου και, έπειτα από τους θερμούς εναγκαλισμούς με εκπροσώπους μακεδονικών και κρητικών συλλόγων, πήρε τον

λόγο μέσα σε αποθέωση από το πλήθος.

Η ιστορική ομιλία του προκάλεσε ρίγη συγκίνησης

«Αδέρφια μου φασίστες, ρατσιστές, αναρχικοί, τρομοκράτες, τραμπούκοι. Οι πατριώτες που μας κυβερνούν και τα βαποράκια τους οι αριστεριστές έριξαν μπογιές για να με εμποδίσουν να μιλήσω μπροστά σε εσένα κυρίαρχε λαέ» ανέφερε ο μουσικοσυνθέτης στο ξεκίνημα της ομιλίας του, στέλνοντας ένα ενωτικό μήνυμα, την ώρα που, κάτω από την εξέδρα, εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές τον επευφημούσαν, φωνάζοντας: «Μίκη αλλάζεις την ιστορία».

«Έμαθα να μιλώ με λόγια σταράτα και ασυμβίβαστα, όπως εσύ με δίδαξες κυρίαρχε ελληνικέ λαέ. Να μιλώ και να πράττω σε όλη μου τη ζωή, με κάθε θυσία και σε ευχαριστώ γι’ αυτό» απάντησε στον κόσμο ο μεγάλος Έλληνας μουσουργός, σκορπώντας ενθουσιασμό στο αναρίθμητο πλήθος που τον άκουγε και τον παρακολουθούσε.

«Η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι πάντα ελληνική» έστειλε μήνυμα ο Μίκης Θεοδωράκης, για να κλείσει την ομιλία του με τη φράση «ζήτω ο ελληνικός λαός», κερδίζοντας εκ νέου το «θερμό» χειροκρότημα των διαδηλωτών, που τον αποθέωνε, καθώς κατέβαινε από το βήμα.

Χαρακτηριστική ήταν και η στιγμή που ο σπουδαίος Μίκης Θεοδωράκης ένιωσε το λαιμό του να στεγνώνει και ζήτησε, διακόπτοντας για λίγο την ομιλία του, «λίγο νερό, ελληνικό, μακεδονικό».

Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του, ο Μίκης Θεοδωράκης έγραψε μόνος του την ιστορικής σημασίας ομιλία του. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι, τις προηγούμενες ημέρες, ο μεγάλος Έλληνας μουσικοσυνθέτης δέχτηκε πολλές πιέσεις να μην μιλήσει στο συλλαλητήριο της πλατείας Συντάγματος, ωστόσο ήταν εξ αρχής αποφασισμένος να το πράξει και δεν έκανε πίσω.

Πηγή: Protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα