Μου αρέσουν οι μεγαλύτεροι. Γιατί; Η Νέλλη Θεοδοσίου σου αναλύει τις δυο αιτίες που συμβαίνει αυτό!

Πολλές κοπέλες έλκονται από μεγαλύτερους άντρες, άντρες που τις περνούν κατά δέκα ή και είκοσι χρόνια. Πρόκειται για μια έλξη που οφείλεται στον πατέρα αλλά έχει δυο αιτίες:

1. Όταν ο πατέρας είναι απών. Εάν ο πατέρας δεν υπάρχει στο σπίτι για οποιοδήποτε λόγο, τότε η έφηβη τον αναζητά στο πρόσωπό του συντρόφου της. Αναζητά τη στοργή, την τρυφερότητα, την ωριμότητα και το αίσθημα της ασφά-λειας που δεν της προσφέρεται στο σπίτι. Έτσι, είναι λογικό να κατα-λήξει σε κάποιον σύντροφο πολύ μεγαλύτερο της αφού

σπάνια συνα-ντάμε όλα τα παραπάνω σε νεαρούς άντρες. Επίσης, ρόλο παίζει και η εμφάνιση του άντρα. Εάν υπήρχε πατέρας, θα ήταν γκριζομάλλης. Έτσι, η κοπέλα αναζητά τους γκρίζους κροτάφους που βρίσκει γοητευ-τικούς και ακαταμάχητους.

2.Ο πατέρας – είδωλο. Πολλές φορές ο πατέρας μεταμορφώνεται σε ίνδαλμα. Εάν είναι καλός και τρυφερός με την κόρη του, εάν δείχνει κατανόηση στα προβλήματά της, εάν στέκεται κοντά της όπως αυτή θέλει και εάν έχει επάγγελμα ή άλλες δραστηριότητες που η κόρη θαυμάζει, τότε εύκολα μετατρέπεται σε είδωλο ή ίνδαλμα. Ο νεανικός έρωτας που νιώθει κάθε έφηβη για τον πατέρα της είναι έντονος και ψάχνει διεξόδους. Καλύτερη διέξοδος, λοιπόν, είναι να ψάχνει να βρει σύντροφο που να μοιάζει στον πατέρα, άρα, κάποιον ενήλικα, ώριμο άνθρωπο ο οποίος της δίνει πολλές αφορμές για θαυμασμό, σεβασμό και έρωτα. Οποιαδήποτε περίπτωση από τις δυο κι αν ισχύει, η κοπέλα πρέπει να ξέρει πως οι προτιμήσεις της δε βλάπτουν κανέναν αρκεί οι επιλογές της να είναι σωστές. Αυτός δηλαδή ο «ώριμος» κύριος να έχει κατανόηση, να την ερωτευτεί και να μην την χρησιμοποιεί για να νεάζει ή για να λύσει άλλα, δικά του αδιέξοδα. Εάν αυτό ισχύει, η κοπέλα θα πληγωθεί. Εάν όμως όχι, τότε κάποια στιγμή θα απαγκιστρωθεί από αυτή τη σχέση αφού θα καταλάβει πως τα νιάτα, η ζωντάνια και το κέφι τους είναι αναντικατάστατα. Πάντως, πολλές είναι οι κοπέλες που ερωτεύτηκαν, για πρώτη τους φορά, κάποιον πολύ μεγαλύτερο τους χωρίς όμως να προχωρήσει αυτός ο έρωτας σε σχέση αλλά να παραμείνει πλατωνικός, στη σφαίρα του ονείρου και των φαντασιώσεων. Τρανταχτό παράδειγμα είναι ο νεανικός έρωτας των μαθητριών για τον γοητευτικό καθηγητή τους ή το φίλο του πατέρα που έρχεται συχνά σπίτι και γίνεται εύκολος στόχος. Αυτός ο έρωτας δεν έχει διάρκεια. Παύει να ισχύει ; μόλις έρθει κάποιος άλλος υπαρκτός και απόλυτα πραγματικός.

Η Νέλλη Θεοδοσίου είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου της Αμιένης (Γαλλία) και εργάζεται ως ψυχολόγος με ειδίκευση στην ψυχοθεραπεία τόσο ενηλίκων, όσο και παιδιών από το 1990. Έχει δημιουργήσει το χώρο ψυχοθεραπείας, συμβουλευτικής, μαθησιακής υποστήριξης και λογοθεραπείας «Διαλέγεσθαι», όπου σε συνεργασία με εξειδικευμένους συνεργάτες του κάθε τομέα, αποσκοπεί στην ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών κάθε ατόμου που απευθύνεται στο κέντρο. Είναι ιδρυτικό μέλος του μη κερδοσκοπικού σωματείου «Όναρ – μέσω τέχνης για το άρρωστο παιδί» και μέλος της «Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής».

Για περισσότερες πληροφορίες για την ίδια και το έργο της κάντε κλικ ΕΔΩ.

Μια ματιά ακόμα: Είναι το πέος μου σαν των άλλων αγοριών; Η Νέλλη Θεοδοσίου απαντά!

Keywords
Τυχαία Θέματα