Μητέρα που το παιδί της πάσχει από αυτισμό «ευχαριστεί» τον πρωθυπουργό επειδή άκουσε την έκκλησή της

Σήμερα το απόγευμα ο Νίκος Χαρδαλιάς έδωσε κάποιες διευκρινίσεις όσον αφορά τις μετακινήσεις ατόμων που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένα προβλήματα υγείας. «Στο επίκεντρο βρίσκονται οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αυτό έκανε μια μητέρα, συγκεκριμένα τη μητέρα του Γιάννη, να ευχαριστήσει όλους εκείνους που «αγωνίζονται για να μας κρατήσουν ζωντανούς» αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με μία ανάρτηση της στο Facebook,

η ίδια αναφέρει πως ο γιος της χρειάζεται να πηγαίνει για μπάνιο στην θάλασσα και πολλές φορές στη βόλτα του χρειάζεται να έχει εκτός από εκείνη και ακόμη έναν συνοδό. Με τα έκτακτα μέτρα όμως για τον κορονοϊό, η καθημερινότητα του Γιάννη δεν θα μπορούσε να είναι ίδια.

Έτσι, λοιπόν, η μητέρα του αποφάσισε να γράψει ένα μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, ώστε να αξιολογήσει την απαγόρευση κυκλοφορίας και λουτρού στις ευπαθείς ομάδες, τους αυτιστικούς, τους ΑμεΑ και τους ανθρώπους που δεν μπορούν να γράψουν το 6 και να πάνε για τρέξιμο.

Δείτε όλα όσα έγραψε στην ανάρτησή της:

«Ποτέ δεν ήμασταν νησιά. Ποτέ δεν ήμασταν μόνοι. Κανείς μας. Εκτός από όσους γεννήθηκαν για να είναι μόνοι. Εκτός από κάποιους ανθρώπους, ένα πολύ μικρό ποσοστό, που έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες…που δεν είναι σαν τους άλλους, που δεν είναι σαν εμάς, τους πολλούς. Ένας από αυτούς είναι και ο Γιάννης μου. Ο Γιάννης μου ζει όλη του τη ζωή σε καραντίνα. Και δεν θα βγει ποτέ από αυτήν.

Τις προηγούμενες δύο ημέρες, έλαβα πολλά μηνύματα από φίλους της σελίδας του Γιάννη. Για την ακρίβεια, έλαβα μερικές εκατοντάδες. Όλοι εξέφραζαν την ανησυχία τους για το πώς θα κάνει τα μπάνια του ο Γιάννης, πώς θα πηγαίνει τις βόλτες του σε περίπτωση που χρειάζομαι βοήθεια από συνοδό για άσκηση μαζί του, εφόσον στον κωδικό 6 επιτρέπονται μόνο δύο άτομα, πράγμα απολύτως λογικό. Η κατάσταση στην οποία ζούμε μας επηρεάζει όλους: άλλους πολύ, και άλλους πάρα πολύ. Και κάποιους μπορεί να τους συνθλίψει. Το ξέρετε, το ζείτε, το καταλαβαίνετε.

Έκανα και γω μια τρέλα! Έγραψα προχτές ένα μήνυμα στον Πρωθυπουργό της χώρας στο Facebook!Ζητώντας του,με αφορμή τη Παγκόσμια Μέρα Αυτισμού,να αξιολογήσει την απαγόρευση κυκλοφορίας και λουτρού στις ευπαθείς ομάδες,τους αυτιστικούς,τους ΑμεΑ,τους ανθρώπους που δεν μπορούν να γράψουν το 6 και να πάνε για τρέξιμο.
Σε λιγότερο από 24 ώρες δέχτηκα τηλεφώνημα από το γραφείο επικοινωνίας του ΠΘ όπου με ρωτούσαν πότε θα με βόλευε να κάνω τηλεδιάσκεψη με τον Πρωθυπουργό..

Χτες λοιπόν δέχτηκα τηλεφώνημα του όπου μιλήσαμε για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν ώστε η ζωή και η επιβίωση κάποιων ατόμων να διευκολυνθεί σε τούτη τη δύσκολη περίοδο.Μου υποσχέθηκε ότι θα το λύσει ευθύς αμέσως όπως και έκανε! Μετά την σημερινή ανακοίνωση του κ Νίκου Χαρδαλιά σε συνεννόηση με τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, του αγαπημένου όλων μας Σωτήρη Τσιόδρα, αυτού του άγιου ανθρώπου, για την εξαίρεση κάποιων ομάδων από την απαγόρευση λουτρού, θέλω να πω όσο πιο δυνατά μπορώ πόσο ευτυχισμένη αισθάνομαι.

Το εννοώ: ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ. Και όχι μόνο: είμαι ευγνώμων. Αλλά και κάτι ακόμη. Ο Γιάννης, ο Γιάννης μου, για πρώτη φορά στη ζωή του αισθάνεται και ΕΙΝΑΙ, προνομιούχος. Ευχαριστώ. Η συγκίνησή μου είναι μεγάλη, αλλά η ευγνωμοσύνη μου απέραντη. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όσους αγωνίζονται για να μας κρατήσουν ζωντανούς. Έναν-έναν προσωπικά. Και τον επικεφαλή τους. Kyriakos Mitsotakis».

Διαβάστε περισσότερα:

Έγκυος και με συμπτώματα κορονοϊού η αρραβωνιαστικιά του Boris Johnson

Χοψονίδου – Σπανούλης: Γενέθλια για τον 8χρονο γιο τους – Δείτε πως τα γιόρτασαν!

Madonna: Δώρισε 1 εκατ. δολάρια στην έρευνα για το εμβόλιο του κορονοϊού!

Keywords
Τυχαία Θέματα