Μαύρο Ρόδο – Γεράσιμος Σκιαδαρέσης: «Για μένα είναι μία πρόκληση να υποδυθώ ένα ανθρωπάκι»

Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης παραχώρησε συνέντευξη στο MYtv και τον Παναγιώτη Μουλόπουλο και μίλησε για τον ρόλο του στην πολυαναμενόμενη σειρά του Mega «Μαύρο Ρόδο», που κάνει πρεμιέρα απόψε στις 22:30 στο Mega.

Πρόκειται να πρωταγωνιστήσετε στη νέα δραματική σειρά του MEGA «Μαύρο ρόδο». Ποια στοιχεία σάς έκαναν να απαντήσετε θετικά;

Φέτος, ήθελα

να κάνω δραματική σειρά, γιατί τα τελευταία χρόνια έκανα μόνο κωμωδίες και κάπου κουράστηκα να κάνω τα ίδια πράγματα συνέχεια. Επομένως, συζητούσα μόνο τις προτάσεις που είχαν το δραματικό στοιχείο. Η πρόταση που αφορούσε το «Μαύρο Ρόδο» με άγγιξε και στην ιστορία του και στους συντελεστές. Έτσι, η ζυγαριά έγειρε προς τα εκεί.

Το «Μαύρο ρόδο» είναι μία πολυαναμενόμενη σειρά. Εσείς, από τα γυρίσματα που έχετε κάνει μέχρι τώρα, τι είναι αυτό που εισπράττετε;

Η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύομαι να βγάλω συμπεράσματα, γιατί είναι πολύ νωρίς ακόμα. Βλέπω ότι γίνεται μια καλή δουλειά, αλλά, επειδή η τηλεόραση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και δεν είναι τέχνη του ενός, για το αποτέλεσμα κρατάω πάντα μια επιφύλαξη. Τουλάχιστον μέχρι να αρχίσω να βλέπω το υλικό. Παρ’ όλα αυτά, ευελπιστώ ότι θα είναι μια καλή δουλειά και ότι θα σταθεί αντάξια της αναμονής και της προσμονής που δείχνετε κι εσείς και ο κόσμος. Όλοι το προσπαθούμε, αλλά πολλές φορές κάποια πράγματα δεν σου βγαίνουν, για λόγους που δεν ξέρεις. Στην προκειμένη περίπτωση, αισθάνομαι ότι έχουμε μια καλή χημεία, μία εξαιρετική ομάδα ηθοποιών και συντελεστών. Λογικά θα πάει καλά.

Το ένστικτό σας, μέχρι τώρα, σας έχει επιβεβαιώσει ή διαψεύσει;

Δεν έχω καλό ένστικτο και για αυτόν τον λόγο δεν βασίζομαι πια πάνω του. Με έχει προδώσει πολλές φορές. Για παράδειγμα, υπήρχαν δουλειές που πίστευα ότι δεν θα πάνε καλά και πήγαν και το αντίστροφο.

Τι να περιμένουμε να δούμε στο «Μαύρο ρόδο»;

Η ιστορία έχει ανοίξει πολύ παραπάνω από το ομότιτλο βιβλίο και θα ανοίξει κι άλλο. Πρόκειται να δείτε μία ενδιαφέρουσα ιστορία με πολλές προεκτάσεις και ελπίζω ότι το σενάριο και η δική μας δουλειά θα σας αγγίξουν, θα σας ενδιαφέρουν αυτά που θα πούμε.

Ποιος είναι ο Λευτέρης Βελιώτης τον οποίο υποδύεστε;

Ο Λευτέρης είναι ένας αδύναμος χαρακτήρας. Είναι ο πατέρας της μοναχής, της Ελισάβετ, την οποία απέκτησε από την πρώτη του γυναίκα, που δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή. Ύστερα από αυτόν τον θάνατο, ο άντρας δεν στάθηκε δίπλα στο παιδί του, με αποτέλεσμα να του καταλογίζει ευθύνες για τον θάνατο της μητέρας του και να κλείνεται στο μοναστήρι. Επιπλέον, ο Λευτέρης έχει παντρευτεί για δεύτερη φορά, την Πολυξένη, η οποία ως μητριά έχει μια περίεργη σχέση με την Ελισάβετ. Συνεπώς, ο Λευτέρης δεν μπορεί να διακρίνει τι πρέπει να κάνει, καθώς ούτε πού είναι το δίκιο και πού το άδικο.

Η ζυγαριά γέρνει περισσότερο στην Ελισάβετ ή στην Πολυξένη;

Ο Λευτέρης δεν έχει τέτοια διλήμματα. Είναι ένας αδύναμος και χαμηλών τόνων ήρωας. Δεν είναι ένας δυνατός άνθρωπος που θα πάρει τη ζωή στα χέρια του και θα πάρει εύκολα την οποιαδήποτε απόφαση. Έχει ανάγκη τη στήριξη είτε από τη σύζυγό του, είτε από την κόρη του, είτε από οποιονδήποτε. Καμιά φορά, έχοντας παίξει εντελώς αντίθετους ρόλους, γοητεύεσαι από έναν τέτοιο ρόλο. Για μένα είναι μία πρόκληση να κάνω ένα ανθρωπάκι που λίγο πολύ άγεται και φέρεται από τα συναισθήματά του και δεν μπορεί να πάρει σοβαρές αποφάσεις.

Τι είναι αυτό που σας γοητεύει περισσότερο σε αυτόν τον ρόλο;

Με γοητεύει ιδιαίτερα που ο συγκεκριμένος ρόλος χρειάζεται μια εσωτερική προσέγγιση, χωρίς αιχμές, χωρίς καυγαλέα ή και αβανταδόρικα πράγματα. Ο Λευτέρης είναι ένας άνθρωπος που επηρεάζεται από τη γνώμη του περίγυρου, προσπαθεί να κάνει το καλό, να είναι δίκαιος, αλλά όλα αυτά τα κάνει σιωπηλά. Τα κάνει σε έναν δικό του… κόσμο. Προσωπικά, με γοητεύει γιατί έχει παραπάνω δυσκολία υποκριτικά απ’ ό,τι να παίξεις έναν φωνακλά, όπως ήταν ο Τζόρνταν που έκανα πέρυσι στη σειρά «Σε ξένα χέρια».

Ο τρόπος με τον οποίο κινείται ο Λευτέρης ενδέχεται να είναι μια άμυνα;
Δεν νομίζω ότι το πετυχαίνει, γιατί πληγώνεται, και μάλιστα πολύ. Και να ’ναι άμυνα, ίσως, είναι λάθος επιλογή. Ο Λευτέρης έχει κάνει πολλά λάθη και, σίγουρα, όχι από κακία.

Ο Λευτέρης, όπως θα παρακολουθήσουμε, πιέζεται από την Πολυξένη να διεκδικήσει δικαστικά τα κτήματα που ανήκουν στη μονή… Φαντάζομαι ότι δεν του είναι και πολύ εύκολο…

Σίγουρα δεν του είναι εύκολο και πιέζεται πολύ. Για αυτό προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με διάφορα ψέματα, ώστε να αποφύγει να συγκρουστεί με την Πολυξένη και με την Ελισάβετ. Δεν είναι πολύ τολμηρός σε αυτά.

Διαβάστε τα πάντα για τα αγαπημένα σας σίριαλ στο MYtv που κυκλοφορεί κάθε εβδομάδα

Διαβάστε ακόμα:

 Άννα Μπεζάν: Το συγκλονιστικό βίντεο λίγα λεπτά μετά τη γέννηση της κόρης της

 Σταμάτης Κόκοτας: Άλλαξε η ημέρα της κηδείας του

 Τάσος Τεργιάκης για Νίκο Μάνεση: «Συμφωνώ 100% με την Ελεονώρα Μελέτη…»

Keywords
Τυχαία Θέματα