Ήρθε η ώρα να μάθετε να εφαρμόζετε την κρέμα ματιών με τον σωστό τρόπο

Η περιοχή των ματιών είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και το γνωρίζετε. Σε αυτό ακριβώς το σημείο του προσώπου εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια γήρανσης ενώ κάθε φορά που κουράζεστε ή ξενυχτάτε μαύροι κύκλοι και σακούλες κάνουν την εμφάσνιση τους. Αυτοί λοιπόν είναι οι λόγοι που πρέπει να την φροντίζετε με ευλάβεια και προσοχή. Η κρέμα ματιών βρίσκεται μόνιμα στο μπάνιο σας και μάλιστα από νωρίς, ηλικιακά.

Αν και έχουν γραφτεί τόμοι για την περιποίηση στην περιοχή των ματιών συνεχίζετε να κάνετε συγκεκριμένα λάθη είτε από συνήθεια είτε από βιασύνη. Πρέπει να σταματήσετε όσο είναι ακόμη καιρός

και αν θέλετε να έχετε τα αποτέλεσματα που περιμένετε.

Ας τα δούμε λοιπόν:

Η κρέμα ματιών πρέπει να εφαρμόζεται σε νωπή επιδερμίδα. Όχι, δεν εννοώ βρεγμένο. Μετά τον καθαρισμό ταμπονάρετε με μία απαλή πετσέτα, μην τρίβετε. Σε ξηρό και απόλυτα στεγνό δέρμα η κρέμα δεν λειτουργεί 100%.

Προσοχή στην ποσότητα. Δεν σημαίνει ότι όσο περισσότερη κρέμα απλώσετε τόσο μεγαλύτερα ή γρηγορότερα αποτελέσματα θα έχετε. Μάλλον το αντίθετο θα καταφέρετε. Μια ελάχιστη ποσότητα είναι υπέρ-αρκετή. ‘Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι οι συσκευασίες τους είναι τόσο μικρές.

Μην απλώνετε την κρέμα κοντά στα βλέφαρα. Είναι ένα ευαίσθητο σημείο και υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθούν ερεθισμοί και πιθανές αλλεργίες. Η κρέμα είναι για το δέρμα και όχι για τη φυσική γραμμή των βλεφάρων ή τις βλεφαρίδες.

Δώστε της χρόνο. Αφού εφαρμόσετε την φόρμουλα περιμένετε για λίγο μέχρι να απορροφηθεί. Μόνο έτσι θα δράσει καθώς επίσης η επιδερμίδα θα είναι έτοιμη να δεχτεί τα προϊόντα μακιγιάζ που ακολουθούν όπως το κονσίλερ για παράδειγμα.

Την χρησιμοποιείτε ακριβώς όπως και την ενυδατική σας, δηλαδή μέρα και νύχτα. Η ευάλωτη περιοχή των ματιών χρειάζεται πλούσια ενυδάτωση και κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Η σωστή σειρά είναι να απλώνετε πρώτα την ενυδατική κρέμα προσώπου και στη συνέχεια τη φόρμουλα για τα μάτια εκτός αν έχει ρευστή μορφή οπότε και μπορείτε να την φορέσετε πρώτη.

Ξεκινάτε τα μικρά “χτυπηματάκια” στην περιοχή. Με αυτό τον τρόπο η επιδερμίδα ενεργοποιείται και απομακρύνονται τα πρηξίματα και οι σακούλες.

Διαβάστε ακόμη:

Η Kim Kardashian λάνσαρε νέο κραγιόν και όχι δεν είναι nude

Το nail look του weekend είναι ζωηρό και χαρούμενο κι ας είναι ακόμη Χειμώνας

Keywords
Τυχαία Θέματα