Ημέρα Διαβήτη: Εξετάσεις προληπτικού ελέγχου σε προνομιακή τιμή από την Affidea

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Διαβήτη καθιερώθηκε κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου για να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τον πληθυσμό σχετικά με τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης της συγκεκριμένης νόσου.

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης, σύμφωνα με τον διεθνή ορισμό, είναι μια μεταβολική διαταραχή πολλαπλής αιτιολογίας, η οποία χαρακτηρίζεται από χρόνια υπεργλυκαιμία, λόγω διαταραχών του μεταβολισμού των υδατανθράκων, των λιπών και

των πρωτεϊνών, και είναι αποτέλεσμα ανεπάρκειας στην έκκριση ή τη δράση της ινσουλίνης ή και τα δύο. Τα οργανικά συμπτώματα που πρέπει να μας ανησυχήσουν είναι ενδεικτικά η πολυουρία, η πολυδιψία και η ανεξήγητη απώλεια βάρους.

Τι περιλαμβάνει ο προληπτικός έλεγχος

Τα επίπεδα σακχάρου του οργανισμού ελέγχονται εργαστηριακά μέσα από αιματολογικές εξετάσεις, όπως η μέτρηση του Σακχάρου ορού αίματος και ο προσδιορισμός της Γλυκοζυλιωμένης Αιμοσφαιρίνης, που αποτυπώνει τα επίπεδα γλυκόζης του αίματος που παρουσίαζε ο οργανισμός τους προηγούμενους τρείς μήνες. Στον προληπτικό έλεγχο περιλαμβάνονται επιπλέον Ινσουλίνη και Homa-ir test (αντίσταση στην ινσουλίνη).

Οι παραπάνω εξετάσεις πραγματοποιούνται με πρωινή αιμοληψία μετά από 8ωρη νηστεία. Στην περίπτωση που έχει ήδη διαγνωστεί διαβήτης, ο ασθενής πρέπει σε συνεργασία με τον θεράποντα ιατρό να παρακολουθεί συστηματικά τον οργανισμό του για την πρόληψη πιθανών επιπλοκών της νόσου.

Τα καλά νέα…

Η Affidea, αναδεικνύοντας την αξία της πρόληψης στην υγεία, προσφέρει για όλο τον μήνα Νοέμβριο την δυνατότητα να ελέγξετε τα επίπεδα σακχάρου του οργανισμού σας σε προνομιακή τιμή, σε όλα τα διαγνωστικά κέντρα, πανελλαδικά, χωρίς να απαιτείται ραντεβού ή παραπεμπτικό ιατρού.

Σχετικά με τον Όμιλο Affidea

Ο Όμιλος Affidea σήμερα αποτελεί τον κορυφαίο ιδιωτικό φορέα παροχής ιατρικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην Ευρώπη. Δραστηριοποιείται σε 16 χώρες μέσα από ένα δίκτυο 308 ιατρικών κέντρων & 11 χιλ. επαγγελματιών υγείας.

Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 2005 με στόχο την παροχή ολοκληρωμένων πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας για όλους. Στο πλαίσιο της διαρκούς αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών του δημιούργησε ένα Πανελλαδικό Δίκτυο Διαγνωστικών Κέντρων σε πρότυπους ιατρικούς χώρους, που συνεχώς επεκτείνεται, με έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, εξασφαλίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας.

Η αρτιότητα του σύγχρονου εξοπλισμού, η επιβεβαιωμένη αξιοπιστία και η διεθνής αναγνώριση των αποτελεσμάτων του Ομίλου Affidea καταδεικνύονται από τις διακρίσεις και τις στρατηγικές συνεργασίες του στο χώρο της υγείας.

Όλα τα κέντρα του Ομίλου Affidea είναι πιστοποιημένα κατά το διεθνές πρότυπο ISO 9001 και τα βιοπαθολογικά εργαστήρια διαπιστευμένα από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.) κατά το ISO 15189.

Επιπλέον, στο πλαίσιο προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ο Όμιλος Affidea λειτουργεί με υπευθυνότητα και ευαισθησία σε κάθε τομέα της δραστηριότητάς του, εφαρμόζοντας βέλτιστες πρακτικές κοινωνικής υπευθυνότητας και βιώσιμης ανάπτυξης.

Μάθετε περισσότερα στην ιστοσελίδα, σε LinkedIn, Facebook και Instagram.

Μια ματιά ακόμα:

2 υλικά που μπορούν να αντικαταστήσουν τα αβγά στις συνταγές σου!

Keywords
Τυχαία Θέματα