Η σωστή φθινοπωρινή ρουτίνα περιποίησης της ευαίσθητης επιδερμίδας

Οκτώβριος λοιπόν και ετοιμαζόμαστε. Kάποιες συνήθειες όπως η περιποίηση προσώπου, πρέπει να αλλάξουν, ειδικά αν έχουμε ευαίσθητη ή με ακμή επιδερμίδα. Ο καιρός είναι διαφορετικός και αυτό την επηρεάζει. Όχι θετικά.

Τους πρώτους φθινοπωρινούς μήνες κάνει την εμφάνιση της η ξηρότητα καθώς η επιδερμίδα παράγει λιγότερα φυσικά έλαια απ’ ότι το καλοκαίρι.

Η ξηρότητα συμβάλλει στην επιδείνωση του ευαίσθητου δέρματος προκαλώντας ερεθισμούς και έξαρση. Αυτό συμβαίνει γιατί η αλλαγή του κλίματος έχει αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται οι αδένες που παράγουν έλαια.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προσαρμόσουμε την καθημερινή μας ρουτίνα στα νέα δεδομένα. Η πλούσια ενυδάτωση με πιο ενισχυμένες φόρμουλες επιβάλλεται, όπως επίσης και η χρήση ενυδατικού ορού.

Επίσης αν παίρνουμε κάποια ειδική αγωγή για την ακμή προσπαθούμε να την αλλάξουμε σε μία πιο ήπια με συστατικά όπως τα γλυκολικό, αζελαϊκό ή σαλικυλικό οξύ που δεν “στεγνώνουν” το δέρμα.

Κατάλληλα είναι επίσης και τα ρετινοειδή αλλά καλό είναι να μην τα χρησιμοποιούμε αν το δέρμα μας είναι ήδη πολύ ξηρό ή ερεθισμένο. Εμείς σας προτείνουμε τα καλύτερα σύμφωνα με τους δερματολόγους:

Frezyderm Acnorm Aquatic Cream: Ενυδατική κρέμα με crambe oil

Frezyderm Acnorm Aquatic Serum: Ενυδατικός ορός με oil free σύνθεση και νέκταρ λεμονιάς

Avene Cleanance Mat Emulsion Cream: Σμηγματορυθμιστική Κρέμα με Ιαματικό νερό της Avene

La Roche Posay Effaclar Duo: Ενυδατική κρέμα με σαλικυλικό οξύ που δρά κατά των ατελειών, των σημαδιών και της επανεμφάνισής τους

Διαβάστε ακόμη:

Δείτε τα δύο προϊόντα μαλλιών που θα χρειαστούμε άμεσα

Η Emma Stone εμφανίστηκε με το ωραιότερο hair accessory που έχουμε δει τον τελευταίο καιρό

Keywords
Τυχαία Θέματα