Η μεγάλη αλλαγή που θα δούμε φέτος στην New York Fashion Week ύστερα από τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στο Hollywood

H αλήθεια είναι πως τους τελευταίους μήνες έχουν έρθει τα πάνω κάτω στο Hollywood μετά από τις αμέτρητες καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης στον εργασιακό χώρο.

Η Εβδομάδα Μόδας στη Νέα Υόρκη στηρίζει την καμπάνια #MeToo και αποφάσισε να προχωρήσει σε μια πολύ σημαντική κίνηση που την τιμά και μέσω της οποίας προσπαθεί να δημιουργήσει έναν πιο ασφαλή εργασιακό χώρο για τα μοντέλα.

Όπως αναφέρεται σε διάφορα διεθνή μέσα η CFDA (Council of Fashion Designers of America) έβγαλε μια ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται πως η ίδια σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Model Alliance θα προχωρήσουν στη δημιουργία πριβέ χώρων στις εμβδομάδες μόδας για να αλλάζουν τα μοντέλα χωρίς να υπάρχουν αδιάκριτα βλέμματα.

«Για πολλά χρόνια τα μοντέλα αναφέρουν την ανησυχία τους σχετικά με τις φωτογραφήσεις χωρίς άδεια που γίνονται ενώ αλλάζουν αλλά και για τον ελλειπή χώρο αλλαγής ρούχων στα backstage. Σαν απάντηση, όταν δημιουργήθηκε το Model Alliance, τονίζαμε στους casting directors και στους σχεδιαστές να ζητήσουν σε όποιον δεν χρειαζόταν να είναι backstage να φύγει εκτός χώρου….αυτή η προσπάθεια δεν ήταν πολύ πετυχημένη. Γι’αυτό το λόγο αποφασίσαμε αυτή τη σεζόν να δημιουργήσουμε χώρους αλλαγής ρούχων όπου τα μοντέλα θα μπορούν να αλλάξουν χωρίς αδιάκριτα βλέμματα», τόνισε η Sara Ziff, ιδρύτρια του Model Alliance.

Διαβάστε ακόμα: 7 τρόποι για να φορέσεις denim από την κορφή ως τα νύχια!

Keywords
Τυχαία Θέματα