Η facialist της Victoria Beckham μάς προτείνει το ιδανικό βραδινό skincare

Δεν είναι μόνο η Victoria Beckham που την εμπιστεύεται με κλειστά μάτια – είναι και η Cate Blanchett και η Rosie Huntington-Whiteley και πολλές ακόμα celebrities που την συμβουλεύονται: ο λόγος για την Melanie Grant,

την εκπληκτική -και περιζήτητη- facialist με κλινικές σε Αυστραλία, Αμερική και Ευρώπη που, από ότι βλέπουμε και στο προφίλ της στο Instagram, συναγωνίζεται τις διάσημες πελάτισσές της σε υπέροχη, λαμπερή επιδερμίδα!

H Melanie Grant περιγράφει τη προσέγγισή της στην φροντίδα του δέρματος ως “clinical beauty”. Η ίδια -όπως και η ομάδα της- προσφέρει πάντα εξατομικευμένες, ολιστικές προτάσεις για τις θεραπείες που εφαρμόζει.  Όπως δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή της στη Vogue «επιδιώκω ένα signature αποτέλεσμα. Διαθέτω επαγγελματική εμπειρία τόσο σε beauty κλινικές όσο και σε spa κι’ έτσι η επιλογή των treatments έχει πάντα να κάνει με εκάστοτε πρόσωπο, τη συναισθηματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, τις επιθυμίες και, φυσικά, σε συνάρτηση με τα θέματα της επιδερμίδας του».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη M E L A N I E G R A N T (@melaniegrantskin)

Η Grant ασπάζεται τη φιλοσοφία του “Less is more” σ’ ότι αφορά στην καθημερινή skincare φροντίδα που συστήνει στις πελάτισσές της και επειδή τα αποτελέσματα αυτής της προσέγγισης μιλάνε από μόνα τους, δες τι προτείνει ως ιδανική βραδινή ιεροτελεστία φροντίδας:

Η βραδινή skincare ρουτίνα της Melanie Grant

Διπλός καθαρισμός

«Δεν θα μπορέσετε ν’ αφαιρέσετε όλο το make-up, το SFP, τη λιπαρότητα, τον ιδρώτα και τους ρύπους αν δεν κάνετε ένα διπλό καθαρισμό το βράδυ. Μερικές φορές, προτιμώ τη χρήση ενός oil balm πρώτα κι’ έπειτα ένα καθαρισμό με ένα προϊόν που περιέχει AHAs ή κάτι πάντα πιο δραστικό από το πρώτο βήμα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το ίδιο προϊόν καθαρισμού 2 φορές. Μου αρέσει να χρησιμοποιώ μια πετσετούλα προσώπου στον καθαρισμό του προσώπου μου, ειδικά όταν επιλέγω ένα cleansing balm».

Απολεπιστική λοσιόν

«Δεν πιστεύω τόσο στα παραδοσιακά, κλασικά toners αλλά προτιμώ μια εξισορροπιστική lotion που έχει απολεπιστική δράση. Αυτές οι φόρμουλες είναι υπέροχες γιατί πετυχαίνουν παραπάνω από έναν σκοπό και εξισορροπούν την επιδερμίδα ενώ κάνουν απολέπιση. Μετά τα 30, η απολέπιση είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να τονώσουμε τη λάμψη της επιδερμίδας και πρέπει να εστιάσουμε περισσότερο σε αυτή. Μπορεί επίσης να κάνω ένα scrub μία ή δύο φορές την εβδομάδα».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη M E L A N I E G R A N T (@melaniegrantskin)

Βραδινό serum

«Θεωρήστε το βραδινό serum σας σαν το επανορθωτικό treatment που στοχεύει στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η επιδερμίδα σας. Είτε είναι η ενυδάτωση, οι κοκκινίλες, η ευαισθησία, η τάση για ξεσπάσματα ή η γήρανση αναζητήστε το ιδανικό serum για να τα καταπολεμήσετε. Συνήθως προτιμώ αυτά με ρετινόλη αλλά μπορείτε ν’ αναζητήσετε ένα που να περιέχει νιασιναμίδη ή υαλουρονικό οξύ. Επίσης, δεν πιστεύω στο layering των serums».

Κρέμα ματιών

«Το βράδυ εφαρμόζω πάντα κρέμα ματιών. Και, επειδή φοβάμαι περισσότερο τις γραμμές γύρω από τα χείλη -και όχι τόσο γύρω από τα μάτια- γι’ αυτό απλώνω όση κρέμα ματιών περισσέψει και γύρω από τα χείλη».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη M E L A N I E G R A N T (@melaniegrantskin)

Κρέμα Νυκτός

«Πάντα να χρησιμοποιείτε μια κρέμα νύχτας. Είναι μάλιστα ιδιαίτερα σημαντικό για τις γυναίκες με λιπαρή επιδερμίδα ή με τάση για σπυράκια, που συνήθως την αποφεύγουν- κάτι που βρίσκω τρελό! Μπορείτε να επιλέξετε μία κρέμα με gel υφή ή κάποια που θα “σφραγίσει” το serum και τα συστατικά του στην επιδερμίδα. Να θυμάστε: επειδή το δέρμα σας είναι λιπαρό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι αφυδατωμένο».

Διαβάστε μερικά ακόμη τέλεια θέματα ομορφιάς και περιποίησης της επιδερμίδας σας:

Η Andie MacDowell μάς δίνει το καλύτερο μάθημα αυτοαγάπης!

5+1 τρόποι για να ξεκινήσεις δυναμικά τη μέρα σου

Storie di Seta: Η νέα αρωματική συλλογή του οίκου Ferragamo είναι ονειρεμένη!

Keywords
Τυχαία Θέματα