Η απάντηση του Γιάννη Ζουγανέλη στην Αφροδίτη Γραμμέλη για την «αριστερή καταβολή» και η πρόκλησή της on air

Σημαντικές ήταν οι αντιδράσεις από τις τελευταίες δηλώσεις του Γιάννη Ζουγανέλη στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

Υπενθυμίζουμε ότι ο γνωστός καλλιτέχνης είχε κάνει την εξής δήλωση: «Αν αισθάνομαι μια διαφωνία με τη σύγχρονη πολιτική είναι ότι εσείς κυρία Φωτίου απευθύνεστε στη μάζα, ενώ ο καλλιτέχνης απευθύνεται στον έναν. Γι’ αυτό δεν αντέχω τα μαζικά κινήματα, τα μαζικά μέσα συγκοινωνίας, και φυσικά τα μαζικά μέσα ενημέρωσης, καθώς και το πιο μαζικό πράγμα που αντιμετωπίζουμε, εκτός

από το lifestyle που είναι η πιο χυδαία εικόνα του ανθρώπου, την παγκοσμιοποίηση.»

Οι δηλώσεις αυτές του ηθοποιού σχολιάστηκαν από το Πρω1νό χθες το πρωί ως εξής: «Οι παραστάσεις που κάνει είναι παραστάσεις που απευθύνονται στη μάζα, στο λαό. Πόσες φορές έχει φιλοξενηθεί ο κύριος Ζουγανέλης και σε αυτήν εδώ την εκπομπή;» αναρωτήθηκε ο Αρης Καβατζίκης.

Ενώ από τη μεριά της η Αφροδίτη Γραμμέλη είπε: «Δίνει συνέντευξη σε μία εφημερίδα, σε ένα μέσο μαζικής ενημέρωσης. Είναι καλλιτέχνης, ο οποίος απευθύνεται στο κοινό, το οποίο κοινό που τον στηρίζει μετακινείται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η μάζα είναι μια έννοια που έχει αρνητική υπόσταση εν μέρει. Όμως το κοινό σου ποτέ δεν το αντιμετωπίζεις ως μάζα. Ο κύριος Ζουγανέλης καταδικάζει τον κόσμο που παίρνει μετρό; Τον κόσμο που διαβάζει εφημερίδες; Τα κανάλια στα οποία έχει κάνει εκπομπή, όπως είναι η ΕΡΤ; Και πού είναι η αριστερή καταβολή; Παιδιά με συγχωρείτε πάρα πολύ.»

Σήμερα λοιπόν το Πρω1νό φιλοξένησε την αντίδραση του Γιάννη Ζουγανέλη, ο οποίος θέλησε να απαντήσει σε όσα ακούστηκαν για το πρόσωπό του.

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης λοιπόν, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Παρερμηνεύεται ο λόγος μου διότι είναι συνοπτικός. Έχω κι εγώ μία ευθύνη… Δε μου αρέσει ο τίτλος “μέσα μαζικής”… είναι η μάζα και η μαζικοποίηση. Ο φίλος μου ο Ουγγαρέζος το αντελήφθην, η ευγενής Φαίη και αυτή το αντελήφθην. Η συμπαθέστατη Αφροδίτη με αδίκησε!»

Τότε η Αφροδίτη Γραμμέλη, μετά την προβολή του βίντεο με τις δηλώσεις του Γιάννη Ζουγανέλη απάντησε: «Θέλω να του πω ότι ξέρω πολύ καλά να διαβάζω, τουλάχιστον αυτή είναι η δουλειά μου. Αυτό που διάβασα χθες έκρινα και όχι τη συνολική πορεία του κυρίου Ζουγανέλη… Ενδεχομένως το τελευταίο διάστημα κάποιες δηλώσεις του παρεξηγούνται. Μήπως δεν είναι σωστά διατυπωμένες; Η ΕΡΤ δεν ήταν αιχμή, δεν ξέρω γιατί το πήρε έτσι… Θέλω απλά να πω στον κύριο Ζουγανέλη ότι όπως ο καλλιτέχνης θέλει να βλέπει τον άνθρωπο ως οντότητα και ξεχωριστή προσωπικότητα, δεν καταλαβαίνω γιατί ως πολιτικό ον να πιστεύω ότι ο κάθε πολιτικός με βλέπει σαν μάζα. Δεν το δέχομαι… Είναι πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση και μακάρι να την κάναμε face to face. Τον προκαλώ να τα πούμε και να τα συζητήσουμε, θα ήθελα πάρα πολύ να τον ρωτήσω και για την ΕΡΤ μερικά πράγματα.»

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο ακόλουθο βίντεο:

Διαβάστε ακόμα:

Η νέα ανακοίνωση για την υγεία του Μίκη Θεοδωράκη

Keywords
Τυχαία Θέματα