Γλίτωσε από «θαύμα» η βίλα του στην Ραφήνα και φιλοξενεί πυρόπληκτους – «Μου είπε κλαίγοντας το κακό μαντάτο»

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso, ο Γιάννης Γαλάτης έχει ήδη προσφέρει το σπίτι του στην πληγείσα από την φονική λαίλαπα περιοχή της Ραφήνας, σε μια οικογένεια πυρόπληκτων, η οποία «έχασε» ένα μέλος της από αναπνευστικά προβλήματα.

Ο ίδιος, εξομολογείται επίσης πως: «Με όλη μου την καρδιά φιλοξενώ οποιονδήποτε έχει ανάγκη που επλήγη από τις φωτιές της ανατολικής Αττικής. Με το που ξέσπασε η πυρκαγιά έδωσα εντολή στον φύλακα του σπιτιού, τον κύριο Κώστα, να φιλοξενήσει οποιονδήποτε βρίσκεται σε ανάγκη

και δεν έχει πού να μείνει. Έτσι η κυρία Βούλα, που το σπίτι της ήταν κοντά στο δικό μου και βρέθηκε στον κυκλώνα της φωτιάς, ήρθε με τον άντρα της και τον έναν της γιο να μείνουν στο σπίτι μου για να νιώσουν πιο ασφαλείς. Δυστυχώς, χτες τη χάσαμε».

Ο γνωστός σχεδιαστής μόδας, βαθιά συγκινημένος συνεχίζει την εξιστόρηση του, λέγοντας: «Μου τηλεφώνησε ο γιος της και μου είπε κλαίγοντας το κακό μαντάτο. Δύο μέρες πριν την είχαν μεταφέρει στο νοσοκομείο, λόγω σοβαρών αναπνευστικών προβλημάτων. Στενοχωρήθηκα πολύ, γιατί την κυρία Βούλα τη γνώριζα πολλά χρόνια, ήταν πολύ καλή γειτόνισσα και φίλη των αδελφών μου, της Αναστασίας και της Φραγκίσκης. Μπορώ να πω ότι την έβλεπα και σαν μάνα μου…».

Ενώ σχετικά με τον τρόπο όπου γλίτωσε το σπίτι του από την φονική φωτιά, είπε χαρακτηριστικά:

«Γύρω στις 4 το μεσημέρι μου τηλεφώνησε λέγοντάς μου φοβισμένη: “Γιάννη, θα καούμε! Η φωτιά είναι τώρα στο Νταού Πεντέλης, αλλά με την κατεύθυνση του ανέμου βλέπω να φτάνει ως εμάς. Κάτι πρέπει να κάνουμε”», αφηγείται ο σχεδιαστής και από τη Μύκονο, όπου βρισκόταν, έδωσε εντολή να αρχίσουν να καταβρέχουν όλο το σπίτι, χρησιμοποιώντας και τις δέκα βρύσες του κήπου του. Επί τέσσερις ώρες ο Κώστας με τη βοήθεια της Σταύριας και μιας οικογένειας Αλβανών, που μένει δίπλα μας, κατάβρεχαν το σπίτι. Τελικά, ο άνεμος σταμάτησε όταν η φωτιά κόντευε να φτάσει στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, που βρίσκεται περίπου είκοσι μέτρα μπροστά από το σπίτι μου. Αυτό το λες και θαύμα…»

Μάλιστα, τονίζει «ότι κάηκε μόνο η σημαία που βρισκόταν στην εκκλησία».

Δείτε ακόμη: Άλλος άνθρωπος! Δείτε πώς είναι σήμερα η νικήτρια της Eurovision 2003 Σερτάμπ Ερενέρ

Keywords
Τυχαία Θέματα