Γιάννης Σμαραγδής: Λύγισε για τον θάνατο της συζύγου του, Ελένης -«Καμιά φορά την ακούω να μιλάει»

Στα μέσα του Ιούλη, η Ελένη Σμαραγδή άφησε την τελευταία της πνοή στα 73 της χρόνια, βυθίζοντας στο πένθος τους οικείους της…

Σήμερα το μεσημέρι (7/9) βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής «Εμείς» ο Γιάννης Σμαραγδής και λύγισε μιλώντας για τον θάνατο της συζύγου του, με την οποία ήταν μαζί 55 ολόκληρα χρόνια.

«Όλο αυτό το διάστημα προσπαθώ να βρω το νήμα, για να πάρω επαφή μαζί της. Προσπαθώ να πάρω δύναμη για να συνεχίσω, απλώνω το χέρι μου και δεν την ακουμπάω. Καμιά φορά της μιλάω όμως. Η Ελένη με έβαλε στον σωστό δρόμο αλλά δεν το κατάλαβα αμέσως»,

ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια εξομολογήθηκε πως «δεν πρόλαβα να της τα πω όλα. Θα ήθελα να της πω πως την αγαπώ πολύ. Αν δεν γνώριζα την Ελένη, να την ερωτευθώ και να ζήσω μαζί της, δεν θα ήμουν αυτό που είμαι. Ήμασταν 55 χρόνια μαζί» και ξέσπασε σε κλάματα.

Μάλιστα, ο Γιάννης Σμαραγδής αποκάλυψε στην εκπομπή του Open πως το όνομα της συζύγου του θα δοθεί σε έναν δρόμο στις Λιβανάτες, μετά από δική του πρόταση στον δήμο.

Ποια ήταν η Ελένη Σμαραγδή;

Γεννήθηκε στις Λιβανάτες Λοκρίδας και σπούδασε γαλλική φιλολογία και σινεμά στο Παρίσι στα Πανεπιστήμια Sorbonne Nouvelle και Paris VIII αντίστοιχα.

Από το 1980 έως το 1995 υπήρξε υπεύθυνη του Μορφωτικού Ινστιτούτου της Αγροτικής Τράπεζας. Σ’ αυτό το διάστημα διοργάνωσε και επιμελήθηκε πολλές εκδηλώσεις και εκδόσεις μία εκ των οποίων βραβεύτηκε και από την Ακαδημία Αθηνών.

Από το 1988 έως σήμερα είναι παραγωγός στην Alexandros Film Ltd και έχει δημιουργήσει τηλεοπτικές σειρές, ντοκιμαντέρ καθώς και τις πολυβραβευμένες ταινίες με διεθνή απήχηση «Καβάφης» (1996) και «El Greco» (2007).

Το 1997 της απενεμήθη το Πρώτο κρατικό βραβείο καλύτερης ταινίας για την ταινία «El Greco».

Στις 16 Μαΐου 2008 της απενεμήθη το διεθνές βραβείο ΑΡΤΕΜΙΣ από το Αμερικανικό-Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Γυναικών για την ταινία «El Greco».

Στις 8 Μαρτίου 2010, Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, τιμήθηκε από τον Σύνδεσμο Γυναικών Ηρακλείου Κρήτης.

Διαβάστε ακόμα:

Ξεσπά η Βίκυ Κάβουρα: «Αυτές τις μέρες διαβάζω τόσες ανοησίες για μένα που…»

Σοφία Βογιατζάκη: Η on camera εξομολόγηση για το θέμα των κιλών της -«Από 17 ετών παλεύω, ίσως πρέπει να πάω σε έναν ψυχολόγο»

Νίκος Οικονομόπουλος: Ξέσπασε σε κλάματα στη συναυλία του στην Πάτρα -Τι συνέβη; (Βίντεο)

Keywords
Τυχαία Θέματα