Φτιάξτε μόνες σας μάσκες προσώπου για λάμψη με φυσικά προϊόντα

Καλά τα προϊόντα της καθημερινής μας ρουτίνας περιποίησης αλλά σαν τα φυσικά δεν είναι. Ειδικά αν η επιδερμίδα μας είναι θαμπή και άτονη μπορούμε να της χαρίσουμε λάμψη χρησιμοποιώντας υλικά που σίγουρα υπάρχουν στο σπίτι μας.

Με βάση το μέλι που το αναμειγνύουμε με ντομάτες, λεμόνια και μπανάνες θα καταφέρουμε να αποκτήσουμε απαλό, ενυδατωμένο και λαμπερό δέρμα. Φτάνει να ακολουθήσουμε τις συμβουλές και να τηρούμε το πρόγραμμα.

Ας δούμε τι πρέπει να κάνουμε:

Μάσκα με ντομάτα και μέλι: Βάζουμε μισή ντομάτα στο μπλέντερ

μέχρι να λιώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα κουταλάκι μέλι και το αναμειγνύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί. Απλώνουμε το μίγμα στο πρόσωπο μας αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών και το αφήνουμε να δράσει για 15 λεπτά. Ξεπλένουμε με κρύο νερό και σκουπίζουμε το πρόσωπο μας με μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα.

Μπορούμε να επαναλαμβάνουμε την εφαρμογή δύο φορές την εβδομάδα. Η αντιοξειδωτική δράση της ντομάτας και οι καταπραϋντικές ιδιότητες του μελιού ανανεώνουν την επιδερμίδα ενώ απομακρύνουν κηλίδες χαρίζοντας λαμπερή όψη.

Μάσκα με λεμόνι και μέλι: Ανακατεύουμε το χυμό από μισό λεμόνι με 1 κουταλάκι μέλι μέχρι να γίνουν απαλό μείγμα. Πλένουμε αρχικά το πρόσωπο μας χρησιμοποιώντας μια ελαφριά φόρμουλα καθαριστικού, το σκουπίζουμε καλά και στη συνέχεια απλώνουμε τη μάσκα αποφεύγοντας πάντα την περιοχή των ματιών.

Την αφήνουμε να δράσει για 20 λεπτά και την αφαιρούμε αρχικά με ζεστό νερό και στη συνέχεια με κρύο. Μία φορά την εβδομάδα είναι ιδανική για τη χρήση της μάσκας η οποία χάρη στη βιταμίνη C που περιέχει το λεμόνι απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και μειώνει τις δυσχρωμίες. Παράλληλα ελέγχει τη λιπαρότητα και ισσοροπεί το pH.

Μάσκα με μπανάνα, λεμόνι και μέλι: Πολτοποιούμε μια ώριμη μπανάνα και την αναμειγνύουμε με ένα κουταλάκι μέλι και ένα κουταλάκι χυμό λεμονιού. Πλένουμε το πρόσωπο μας, το σκουπίζουμε καλά με μία πετσέτα και στη συνέχεια απλώνουμε το μίγμα. Το αφήνουμε για 10-15 λεπτά και το αφαιρούμε με ζεστό νερό.

Το λεμόνι με το μέλι βοηθά στη λεύκανση της επιδερμίδας ενώ η μπανάνα χαρίζει θρέψη, ενυδάτωση και ελαστικότητα. Εφαρμόζουμε τη μάσκα μία φορά την εβδομάδα.

Διαβάστε ακόμη:

Η Lucy Hale άλλαξε πάλι χρώμα στα μαλλιά της και είναι το ωραιότερο όλων

Δείτε 6 διαφορετικά mani με σχέδια που θα κάνετε μόνες στο σπίτι χωρίς εργαλεία (βίντεο)

Keywords
Τυχαία Θέματα