Δημήτρης Μακρυνιώτης: Αποξηραμένα φρούτα γεμιστά με σοκολάτα μπίτερ και μπαχαρικά!

Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης, ο αγαπημένος μας pastry chef, τις συνταγές του οποίου φτιάχνουμε συχνά, βρέθηκε στην κουζίνα του Πρω1νού και ετοίμασε Αποξηραμένα φρούτα γεμιστά με σοκολάτα μπίτερ και μπαχαρικά! Δείτε τα υλικά και την εκτέλεση.

Υλικά:

Αποξηραμένα φρούτα (σύκα, δαμάσκηνα, χουρμάδες)

Φρούτα γλασέ (πορτοκάλι, κάστανα)

650 γρ. σοκολάτα

μπίτερ 55% – 57%

Για το γκανάζ:

300 ml κρέμα γάλακτος

35% λιπαρά

30 γρ. μέλι

350 γρ σοκολάτα μπίτερ 55% – 57%

1 κ.γ κανέλα

1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τα μπαχαρικά και το μέλι μέχρι να πάρουν μία βράση. Έπειτα αδειάζουμε τη ζέστη κρέμα γάλακτος στο μπολ με την σοκολάτα που πριν έχουμε κόψει σε κομματάκια ανακατευοντας μέχρι να γίνει ένα γυαλιστερό γκανάζ.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη που εφάπτεται πάνω στο γκανάζ, το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και συνεχίζουμε κάνοντας με ένα μαχαιράκι μια τρύπα στα αποξηραμένα φρούτα μας από την μια μεριά. Έπειτα παίρνουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής βάζουμε μέσα το κρύο γκανάζ, γεμίζουμε τα αποξηραμένα φρούτα μας και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για μισή περίπου ώρα μέχρι να σφίξει το γκανάζ.

Σε ένα μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε τα 500 γρ. από τη σοκολάτας μπίτερ και αφού τρίψουμε στο μούλτι τα υπόλοιπα 150 γρ. τα προσθέτουμε και αυτά ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν.

Βγάζουμε τα αποξηραμένα φρούτα μας από το ψυγείο και με την βοήθεια ενός πιρουνιού τα βουτάμε ολόκληρα ή και μισά στην σοκολάτα μας ακουμπώντας τα σε ένα αντικολλητικό χαρτί μέχρι να παγώσει η σοκολάτα. Το ίδιο κάνουμε και με τα φρούτα γλασέ.

Δείτε φωτογραφίες από τα στάδια της συνταγής:

Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

Keywords
Τυχαία Θέματα