Χαλαρώστε και κάντε απολέπιση στα πόδια σας με ένα φανταστικό scrub που θα φτιάξετε μόνες σας!

Τα πόδια σας ακόμη και το χειμώνα πρέπει να είναι άψογα. Επιβάλλεται να τα ενυδατώνετε σωστά και φυσικά να κάνετε απολέπιση ώστε να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα και το δέρμα να είναι απαλό.

Σήμερα εμείς σας έχουμε την τέλεια ιδέα. Θα κάνετε το ωραιότερο scrub ποδιών στο σπίτι και μάλιστα με υλικά που έχετε στην κουζίνα σας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Pamper Shed Beauty by Emma

(@the.pampershed)

Θα χρειαστείτε: 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο και 4 κουταλιές της σούπας λεμόνι και 1 κ.σ. μέλι. Όλα τα υλικά όπως καταλαβαίνετε βρίσκονται στην κουζίνα σας.

Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε ένα μπολ, και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά. Τέλος να ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνουν έναν συμπαγές μείγμα. Το scrub είναι έτοιμο.

Η καλύτερη στιγμή είναι να κάνετε το scrub αμέσως μετά το ντους κι ενώ τα πόδια σας είναι ακόμη νωπά. Μην τα σκουπίσετε και μην τα ταμπονάρετε με την πετσέτα. Ακόμη καλύτερο είναι αν έχετε χρόνο να μουλιάσετε για μερικά λεπτά τα πόδια σας σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό όπως ακριβώς κάνετε και στο πεντικιούρ.

Στη συνέχεια απλώνετε το scrub σε όλη την επιφάνεια των ποδιών σας και κάνετε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Μην βιαστείτε, προσπαθήστε να το απολαύσετε. Τέλος το αφαιρείτε με άφθονο χλιαρό νερό. Μην ξεχάσετε να απλώσετε μία γενναία δόση ενυδατικής κρέμας σώματος για να χαρίσετε στο δέρμα την απαραίτητη υγρασία και έξτρα ενυδάτωση.

Το λάδι που περιέχει το scrub έχει ήδη προσφέρει ενυδάτωση ενώ η ζάχαρη έχει την ιδιότητα να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα. Το λεμόνι με τη σειρά του προσφέρει λάμψη αλλά βοηθά παράλληλα και στην απολέπιση ενώ το μέλι θα χαρίσει βελούδινη απαλότητα.

Το συγκεκριμένο scrub μπορείτε να το κάνετε 1 φορά την εβδομάδα ειδικά τώρα το χειμώνα που το δέρμα αφυδατώνετε και έχει μεγαλύτερη ανάγκη από φροντίδα.

Διαβάστε μερικά ακόμη τέλεια θέματα ομορφιάς και περιποίησης της επιδερμίδας σας:

Ευαίσθητο δέρμα: Αυτή είναι η βραδινή ρουτίνα περιποίησης που πρέπει να ακολουθείτε!

Νερό καρύδας: Δείτε πως θα κάνει τα λεπτά μαλλιά σας πλούσια και απαλά!

Keywords
Τυχαία Θέματα