Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Τούρτα σεράνο μαγεία!

Μία από τις ωραιότερες και πιο εύκολες τούρτες που σας έχω δείξει. Φτιάξτε την όλοι, θα μαγευτείτε! Ιδανική για γενέθλια.

Υλικά Συνταγής

Για το παντεσπάνι

120 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίουλίγο έξτρα βούτυρο για το ταψί250 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου1 πρέζα αλάτι1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ1/2 κ.γλ. σόδα1 βανίλια50 γραμ. κακάο160 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις160 γραμ. γάλαλικέρ κρέμα για να βρέξουμε το παντεσπάνι (προαιρετικά)Για την κρέμα σοκολάτας250 γραμ. μαργαρίνη με βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου450 γραμ. άχνη ζάχαρη2-3 πρέζες αλάτι70
γραμ. κακάο2 κ.γλ. υγρή βανίλια4 κ.σ. γάλα ή κρέμα γάλακτοςΕκτέλεσηΓια το παντεσπάνι

Αλείφουμε τη μαργαρίνη σε 3 ταψάκια με διάμετρο 20 εκ. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη βάση.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς C στον αέρα. Θα ψήσουμε το παντεσπάνι για την τούρτα σεράνο στη μεσαία σχάρα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικινκ, τη σόδα και το αλάτι .

Βάζουμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη στο μίξερ και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 3 λεπτά να κρεμώσουν.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά να τα πίνει το μείγμα.

Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε τα μισά κοσκινισμένα υλικά, όλο το γάλα και τελειώνουμε με τα υπόλοιπα κοσκινισμένα υλικά. Ισομοιράζουμε στις 3 φόρμες.

Ψήνουμε για 25 λεπτά με 30 λεπτά να φουσκώσουν, να ροδίσουν και να σταθεροποιηθούν. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά. Τα αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως. Αν θέλετε μεγαλύτερη τούρτα, χρησιμοποιείτε 2 ταψάκια 23 εκ.

Για την κρέμα

Τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε το βούτυρο με μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα να αφρατέψει.

Σταματάμε το μίξερ. Κοσκινίζουμε στο βούτυρο, τα 400 γραμ. άχνη, το κακάο και το αλάτι και σε χαμηλή ταχύτητα αναμιγνύουμε τα υλικά, ώστε να κρεμώσουν.

Δυναμώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε την υγρή βανίλια και την κρέμα και ελέγχουμε την πυκνότητα του μείγματος προσθέτοντας λίγη άχνη, αν το θέλουμε πιο σφιχτό ή λίγη κρέμα αν το θέλουμε πιο αραιό.

Το μοντάρισμα για την τούρτα σεράνο

Κόβουμε μια λεπτή φέτα (δίσκο) από το ένα παντεσπάνι.
Το βάζουμε στο μπλέντερ και το κάνουμε πολύ μικρά ψίχουλα. Τα αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε ένα παντεσπάνι σε τουρτιέρα και αν θέλουμε βρέχουμε με λίγο λικέρ. Απλώνουμε λεπτή στρώση κρέμα σοκολάτας. Επαναλαμβάνουμε παντεσπάνι – κρέμα και τελειώνουμε, αλείφοντας όλη τη τούρτα με κρέμα σοκολάτας.

Τέλος, ντύνουμε όλη την επιφάνεια στην τούρτα σεράνο πάνω και πλαϊνά με ψίχουλα κέικ.

Πηγή: www.argiro.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα