Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Συγκλονιστική σοκολατίνα!

Αγαπάτε τις σοκολατίνες; Αν ναι, δεν έχετε δικαιολογίες! Φτιάξτε τη τώρα! Εύκολη, οικονομική και πάνω απ’ όλα φανταστική!

Υλικά Συνταγής

120 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική2 μεγάλα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου1 πρέζα αλάτι1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ1/2 κ.γ. σόδα1 βανίλια50 γρ. κακάο160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις160 γρ. γάλαλικέρ κρέμα για να βρέξουμε το παντεσπάνι (προαιρετικά)Για την κρέμα σοκολάτας250 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου450 γρ. άχνη ζάχαρη2-3 πρέζες αλάτι70 γρ. κακάο2 κ.γ. υγρή βανίλια4 κ.σ. γάλα ή κρέμα γάλακτοςΕκτέλεσηΓια
το παντεσπάνι

Αλείφουμε τη μαργαρίνη σε 3 ταψάκια με διάμετρο 20 εκ. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη βάση.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς C στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικινκ, τη σόδα και το αλάτι.

Βάζουμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη στο μίξερ και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 3′ να κρεμώσουν.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά να τα πίνει το μείγμα.

Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε τα μισά κοσκινισμένα υλικά, όλο το γάλα και τελειώνουμε με τα υπόλοιπα κοσκινισμένα υλικά. Ισομοιράζουμε στις 3 φόρμες.

Ψήνουμε για 25′ με 30′ να φουσκώσουν, να ροδίσουν και να σταθεροποιηθούν. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά. Τα αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως. Αν θέλετε μεγαλύτερη τούρτα, χρησιμοποιείτε 2 ταψάκια 23 εκ.
Ψήνετε για 30′. Με 2 ταψάκια αντί για 3 θα γίνει πιο μεγάλη η τούρτα αλλά χαμηλή σε ύψος.

Για την κρέμα

Τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε τη μαργαρίνη με βούτυρο με μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα να αφρατέψει.

Σταματάμε το μίξερ. Κοσκινίζουμε στη μαργαρίνη, τα 400 γρ. άχνη, το κακάο και το αλάτι και σε χαμηλή ταχύτητα αναμιγνύουμε τα υλικά, ώστε να κρεμώσουν.

Δυναμώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε την υγρή βανίλια και την κρέμα και ελέγχουμε την πυκνότητα του μείγματος προσθέτοντας λίγη άχνη, αν το θέλουμε πιο σφιχτό ή λίγη κρέμα αν το θέλουμε πιο αραιό.

Μοντάρισμα τούρτας

Κόβουμε μια λεπτή φέτα (δίσκο) από το ένα παντεσπάνι.
Το βάζουμε στο μπλέντερ και το κάνουμε πολύ μικρά ψίχουλα. Τα αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε ένα παντεσπάνι σε τουρτιέρα και αν θέλουμε βρέχουμε με λίγο λικέρ. Απλώνουμε λεπτή στρώση κρέμα σοκολάτα. Επαναλαμβάνουμε παντεσπάνι -κρέμα και τελειώνουμε, αλείφοντας όλη τη τούρτα με κρέμα σοκολάτας.

Τέλος, ντύνουμε όλη την επιφάνεια της τούρτας πάνω και πλαϊνά με ψίχουλα κέικ.

Πηγή: www.argiro.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα