Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Κοτόπουλο γιουβέτσι!

Σήμερα σας έχουμε μια φανταστική συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Δείτε πως θα την φτιάξετε.

Υλικά Συνταγής

1 μικρό κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες4 κ.σ. ελαιόλαδο1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο1 πράσο ψιλοκομμένο2 σκ. σκόρδο1 καρότο τριμμένο1 κ.σ. πελτέ1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί2 συσκευασίες ντομάτες ψιλοκομμένες ή 5 φρέσκες ντομάτες τριμμένες3-4 κόκκους
μπαχάρι1 δαφνόφυλλο500 γραμ. κριθαράκι χοντρό1/4 φλ. ελαιόλαδοαλάτιπιπέρικεφαλοτύρι ή ξερή μυζήθρα για πασπάλισμα (προαιρετικά)Εκτέλεση

Για το κοτόπουλο γιουβέτσι, κόβουμε πρώτα σε μερίδες το κοτόπουλο και το στεγνώνουμε πολύ καλά.

Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε γύρω γύρω τις μερίδες κοτόπουλο για περίπου 8′-10′. Προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα λαχανικά, κρεμμύδι, καρότο, πράσο, σκόρδο και σοτάρουμε 3-4′.

Προσθέτουμε τον πελτέ και τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας να ψηθεί για 1-2′. Σβήνουμε με το κρασί, ντεγκλασάρουμε και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και 1 λίτρο νερό. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά .

Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει το κοτόπουλο μέχρι να μαλακώσει για περίπου 1 ώρα. Προς το τέλος του βρασμού, αλατοπιπερώνουμε. Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κριθαράκι, ανακατεύοντας να λαδωθεί καλά. Το αδειάζουμε σε ταψί. Από πάνω βάζουμε το κοτόπουλο και περιχύνουμε με την σάλτσα το φαγητό. Η σάλτσα πρέπει να καλύπτει το κριθαράκι.

Αν έχει εξατμιστεί κατά το βρασμό, προσθέτουμε ζεστό νερό για δύο δάχτυλα πάνω από το κριθαράκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις (επιμένω) στους 170ºC για 40′. Προς το τέλος του ψησίματος, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι ή ξερή μυζήθρα και αφήνουμε το γιουβέτσι για 10′ στο φούρνο.

Πηγή: argiro.gr

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα