Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Αρωματικό πιλάφι με ρεβίθια και φιλέτο ψαριού!

Ένα υγιεινό και θρεπτικό πιάτο που περιλαμβάνει τις πιο πολύτιμες διατροφικές ομάδες: ρύζι, όσπρια και ψάρι!Υλικά Συνταγής300 γραμμ. ρεβύθια μουλιασμένα και βρασμένα4 κ.σ. ελαιόλαδο1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο1 κ.γλ. σπόρους κύμινου1/2 κ.γλ. σιναπόσπορο (σπόρου μουστάρδας κατά προτίμηση μαύρους ή καφέ που έχουν πιο έντονη και πικάντικη γεύση)1/2 κ.γλ. σπόρους κακουλέ1/2 κ.γλ. σπόρους μάραθου1 κ.γλ. κουρκουμά (σκόνη κιτρινόριζας)1½ φλ. ρύζι μπασμάτιπιπέριαλάτιΓια τη σος γιαουρτιού1/2
κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο1 κ.σ. ελαιόλαδοαλάτι1/2 αγγούρι πλυμένο και τριμμένο4 φιλέτα ψαριού με το δέρμα τους (τσιπούραλαυράκι κ.λπ.)250 γραμμ. φύλλα από μικρό σπανάκιΕκτέλεση

Αλατίζουμε το τριμμένο αγγούρι σε σουρωτήρι και το αφήνουμε να ιδρώσει και να αποβάλει τα υγρά του. Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά, να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε όλους τους σπόρους και τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε να τα ψήνουμε για 2΄, να βγάλουν τα αρώματά τους.

Προσθέτουμε το ρύζι και τα ρεβύθια και ανακατεύουμε καλά να λαδωθούν. Ρίχνουμε νερό να καλυφθούν 1 δάχτυλο πάνω από την επιφάνειά τους. Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 10΄. Την αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σκεπάζουμε το πιλάφι με καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε να σταθεί για 10΄. Ζεματάμε το σπανάκι σε βραστό νερό για 1΄. Στραγγίζουμε καλά. Το προσθέτουμε στο πιλάφι και ανακατεύουμε καλά. Στραγγίζουμε πολύ καλά, στύβουμε το αγγούρι και το βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Πηγή: www.argiro.gr

Keywords
Αναζητήσεις
ρεβύθια πιλάφι αργυρώ
Τυχαία Θέματα