Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Fusilli με ψαρονέφρι και σάλτσα Pecorino!

Σήμερα σας έχουμε μια τέλεια συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Δείτε πως θα την φτιάξετε.

Υλικά συνταγής

1 συσκευασία Fusilli 2 συσκευασίες σάλτσα Pecorino2 μικρά τεμάχια ψαρονέφρι3 κ.σ. ελαιόλαδο2 πιπεριές (πράσινη και κόκκινη)1 κρεμμύδι1 σκ. σκόρδο σπασμένη1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί1 συσκευασίααποφλοιωμένα ντοματίνια (400 γρ.)λίγο νερό2 πρέζες ρίγανη2 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό2 κ.σ. κάπαρηαλάτιφρεσκοτριμμένο πιπέριΓια
το σερβίρισμα1 κομμάτι pecorinoλίγα φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση

Κόβουμε το ψαρονέφρι σε πολύ λεπτές φέτες.

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα κομμάτια ψαρονέφρι για 3′-4′. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τη σπασμένη σκελίδα σκόρδο. Ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 3′-4′. Προσθέτουμε τις πιπεριές κι αφήνουμε για λίγα λεπτά να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και με μια κουτάλα τα σπάμε ελαφρά. Συμπληρώνουμε λίγο νερό μέχρι που να καλύπτει τα υλικά. Σκεπάζουμε και βράζουμε για 12′-15′ σε μέτρια φωτιά.

Βράζουμε τα Fusilli σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Συμπληρώνουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα Fusilli. Προσθέτουμε τις 2 συσκευασίες σάλτσα Pecorino. Ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Προσθέτουμε την κάπαρη.

Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος.

Σερβίρουμε αμέσως τα Fusilli με την κρεμώδη σάλτσα Pecorino. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί pecorino. Γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού και λίγη κάπαρη.

Πηγή: www.argiro.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα